hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Efes Pilsen tarih oluyor!

    Efes Pilsen tarih oluyor
    expand

    Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (TAPDK) uzun süredir üzerinde çalıştığı ''Tütün Mamulleri ve Alkollü İçkilerin Satışına ve Sunumuna İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik'' yürürlüğe girdi. Karara göre; bundan sonra alkollü içecek markaları spor kulüplerine isim veremeyecek.

    Efes Pilsen gibi spor kulüplerini de yakından ilgilendiren yeni Yönetmelik ile getirilen düzenlemeler şöyle:

    - Tütün mamulleri ve alkollü içkilerin toptan ve perakende satışı ile açık alkollü içki satışı faaliyetlerinde bulunacak kişiler, perakende satış belgesi almak zorunda olacak. İşyerlerine, diğer kamu kurum ve kuruluşları ile ilgili meslek kuruluşları tarafından özel mevzuatına göre verilen izinler, Yönetmelik hükümlerine göre satış belgesi alma mükellefiyetini ortadan kaldırmayacak.

    - Yönetmelik kapsamındaki faaliyetler için fiziki bir işyerinin mevcudiyeti aranacak. Satış belgesinde belirtilen adres dışında satış veya sunum yapılamayacak. Alkollü içkilerin bilgi toplum hizmetleri vasıtasıyla ya da posta ve benzeri dağıtım hizmetleri yoluyla satışı, ancak satış belgesini haiz işyerlerinde yapılabilecek.

    İşyerlerinde tütün mamulleri ve alkollü içkilerin satıldığı otomatik satış makineleri bulundurulamayacak. Tütün mamulleri ve alkollü içkiler, her nevi oyun makineleri ile veya farklı yöntemlerde oyun ve bahse konu edilemeyecek.

    İşyerlerinde, 18 yaşını doldurmamış kişilere tütün mamulleri ve alkollü içkiler satılamayacak ve sunulamayacak. Yaş konusunda tereddüde düşülmesi halinde satıcı, talepte bulunan tüketiciden kimlik belgesi isteyecek ve 18 yaşından büyük olduğu bilgisine ulaştığında satış veya sunum yapabilecek.

    Bu çerçevede 1976'da kurulduktan sonra 13 lig şampiyonluğu ve Avrupa'da 1 kupa kazanan Efes Pilsen Spor Kulübü 1 yıl içinde ismini değiştirmek zorunda.

    Efes Pilsen'in, yeni isminde kesinlikle "Pilsen" ifadesi yer alamayacak. "Efes" ise önüne ya da arkasına başka bir isim getirilerek kullanılabilecek.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow