hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sınırlarda çok başlılık sona erecek

    Sınırlarda çok başlılık sona erecek
    expand

    İçişleri Bakanı Beşir Atalay, entegre sınır yönetimiyle ilgili yasa taslağının en geç şubat ayında Bakanlar Kurulu'nun gündemine gelmesinin beklendiğini bildirdi.

    Bakan Atalay, Türkiye'nin sınır yönetimi politikalarının AB ile uyumlu hale getirilmesi için Finlandiya'yla yürütülen "Entegre Sınır Yönetimi Aşama 2" projesinin açılışı dolayısıyla Emniyet Genel Müdürlüğünde düzenlenen toplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

    Bakan Atalay, "Entegre Sınır Yönetimi Aşama 2" projesinin çok önemli olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

    "Finlandiya İçişleri Bakanı sırf bu proje için geldi. Bizim için önemli bir misafir. Bu çalışma da entegre sınır yönetiminin oluşturulmasıyla ilgili bir proje çalışması. Bu AB süreciyle de ilgili bir çalışma. Meslektaşımla bu vesileyle iki ülke ve içişleri bakanlıkları arasındaki ilişkileri değerlendirme fırsatı bulduk. Dolayısıyla faydalı bir çalışma oldu. Finlandiya AB sürecinde Türkiye'ye çok destek veren bir ülkedir."

    Atalay, entegre sınır yönetimiyle ilgili çalışmaların detaylarına ilişkin soru üzerine, "Yasa taslağı çalışmalarımız devam ediyor. Bu konuda bütün kurumlarımızın temsilcilerinin katıldığı koordinasyon kurulumuz var. Taslağımızı çıkaracağız, gecikmeyecek. Yazılı olarak da bütün kurumlarımızın görüşüne göndereceğiz. Ondan sonra da nihai şeklini vererek Bakanlar Kurulu'na intikal ettireceğiz. Zannediyorum en geç şubat ayında Bakanlar Kurulu'nun gündemine gelir. Esasen gecikmemesi, gelmesi gerekiyor" dedi.

    Atalay, bir başka gazetecinin, Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumunun sahil kesimlerinde içkili mekanlar olamayacağı, şehir içindeki içkili yerlerin şehir dışına taşınacağını öngören genelge yayımlandığını belirterek bu konudaki değerlendirmesini sorması üzerine, genelgeyi görmediğini, gerekçesini bilmediğini, dolayısıyla bu konuda bir şey söyleyemeyeceğini ifade etti.

    Toplantıya katılan Finlandiya İçişleri Bakanı Anne Holmlund ise Beşir Atalay'la çok verimli bir görüşme yaptıklarını kaydetti.

    Türkiye ile Finlandiya arasındaki iş birliğinin çok iyi olduğunu belirten Holmlund, Türkiye'de olmaktan memnuniyet duyduğunu ifade etti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow