hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hacı Bayram Camii ibadete açıldı

    Hacı Bayram Camii ibadete açıldı
    expand

    Restorasyon çalışması tamamlanan Ankara'nın simge yerlerinden Hacı Bayram Camii, düzenlenen törenle ibadete açıldı.

    Törene, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Devlet bakanları Faruk Çelik, Faruk Nafiz Özak, Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı.

    Tören, Hacı Bayram Cami İmamı Ahmet Karalı'nın Kur'an tilaveti ile başladı. Hafız İsmail Coşar ve Fazlı Çoban'ın öğle ezanını okumasının ardından, konuşmalara geçildi.

    Törende konuşan Devlet Bakanı Faruk Çelik, Ankara'da manevi mekân dendiğinde ilk akla gelen yerin Hacı Bayram Cami olduğunu belirterek, "Bu mekanın dünden bugüne, bugünden yarına taşınmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Tarihe iz bırakan şanlı bir ecdadın torunlarıyız. Ecdadın eserlerini korumak da boynumuzun borcu." diye konuştu.

    Bu hizmetlerin bir gönül ve vefa işi olduğunu kaydeden Çelik, "Bunlar Asım'ın neslinin işidir." dedi. Türkiye'de 2002 yılından 2010 yılına kadar 3 bin 500 eseri gün yüzüne çıkardıklarını kaydeden Çelik, "Bizim sorumluluğumuz 780 bin kilometre kareden ibaret değil." diye konuştu. Çelik, yurt dışında da Osmanlı eserlerini ayağa kaldırmak için çalışmalar yürüttüklerini söyledi.
            
    Günay: "Mutluluk duyuyorum"

    Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, cami ve çevresinin restorasyonunda emeği geçenlere teşekkür etti.

    Günay, "Hacı Bektaş Veli, Hacı Bayram Veli, Mevlana ve Yunus Emre... Bunlar bize bu toprakları vatan yaptılar. İsimleri sonsuza kadar iyilik ve güzellik ile anılacaktır. Onların hatırasına hangi hizmetleri yapsak azdır."  diye konuştu. Günay, projenin kendi bakanlık döneminde tamamlanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.   

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow