hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Büyükada'da bazı restoran ve kafeler yıkıldı

    Büyükadada bazı restoran ve kafeler yıkıldı
    expand

    İstanbul Büyükada'da sahil şeridinde bulunan ve çirkin görüntü oluşturduğu belirtilen restoran ve kafeler yıkıldı.

    Adalar Belediyesinden yapılan açıklamada, Büyükada sahilinde çirkin görüntü oluşturan restoran ve kafelerin, ön görünüm projesi çerçevesinde belediye ekipleri ve restoran sahiplerinin ortak çalışmasıyla yıkıldığı belirtildi.

    Büyükada Gülistan Caddesi'ndeki toplam 9 restoran ve kafeteryanın, Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul 1 numaralı Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulunun onayladığı proje ile yeni görünüme kavuşacağı kaydedilen açıklamada, proje kapsamında 15 Şubatta başlayan yıkım çalışmasında, toplam 1200 metrekarelik alanın temizlendiği bildirildi.

    Yeni düzenlemeyle insanların sahil şeridinden faydalanması için seyir ve yürüme alanları oluşturulacağı belirtilen açıklamada, yıkımın ardından incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Mustafa Farsakoğlu'nun, Adalar'a yakışmayan bu görüntünün artık sona erdiğini, diğer adalardaki ön görünüm projelerinin de en kısa zamanda hayata geçirileceğini kaydettiği bildirildi.

    Açıklamada, yıkılan balık lokantalarından biri olan Ali Baba Restoran'ın sahibi Ali Bayındır'ın ise "Modern görünümlü bir projenin müşterilerimiz açısından yararlı olacağını düşünüyorum. Umarım bu proje en kısa zamanda gerçekleşir. Biz de müşterilerimize daha iyi bir hizmet sunarız" görüşlerine yer verildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow