hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    CHP'den genç işsiz açılımı: "Gence Artı"

    CHPden genç işsiz açılımı: Gence Artı
    expand

    CHP, yeni bir seferberlik başlatıyor. "Gence Artı" adlı projenin hedef kitlesi, 18-26 yaş arasındaki işsiz lise ve üniversite mezunları ile eğitimine devam eden üniversite öğrencileri. Amaç, gençlere işsizlikle mücadelelerinde destek olmak.

    Projeye göre, gençlere yönelik kişisel gelişim seminerleri düzenlenecek. Meslek ve sektör tanıtım toplantıları ile de genç işsizlere hem iş dünyası hem de ünlülerle buluşma fırsatı yaratılacak.

    Hedef, gençlere işsizlikle mücadelelerinde destek olmak. 3 aylık sürede, 7 bölgeden 30'u aşkın ili kapsayan "Gence Artı" projesinin ilk durağı, 18 Şubat Cuma günü Düzce olacak.

    İş arama ve iletişim teknikleri gibi konularda verilecek eğitimlerin ardından, gençlerle iş dünyasının temsilcilerinin bir araya geleceği çay sohbeti düzenlenecek.

    Etkinlik sonunda katılımcılara CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu imzalı katılım belgesi verilecek.

    Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen toplantıda, Parti Meclisi (PM) üyesi Aylin Nazlıaka, proje hakkında bilgi verdi.

    Türkiye'de her 5 gençten birinin işsiz olduğunu savunan Nazlıaka, "Gence Artı Projesi kanalıyla gençlerin bireysel donanımlarını artırmayı hedefliyoruz. Bu amaçla, iş arama teknikleri, hedefli yaşam, iletişim teknikleri, ikna yöntemleri, kariyer planlama gibi başlıklar altında eğitimler verilecek. Gençlere sektörler ve meslekler tanıtılacak" dedi.

    Aylin Nazlıaka, proje kapsamında oluşturulan "www.gencearti.com" adlı internet sitesinin ilk gününde bin 500 kişi tarafından ziyaret edildiğini bunun da kendilerini çok mutlu ettiğini belirtti.

    "İşsizseniz, işimiz sizsiniz" parolasıyla hayata geçirdikleri proje ile her zaman işsiz gençlerin yanında olacaklarını belirten Nazlıaka, "Gençlerin kendilerine olan özgüvenlerini tazelemek, kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak, yeni bir çevre edinmelerini sağlamak ve vereceğimiz rehberlik hizmeti ile onları çalışma hayatına hazırlamak temel hedefimiz olacak" diye konuştu.

    Nazlıaka'nın açıklamalarının ardından, "chp.org.tr" adresi üzerinden düzenlenen projenin isim anketi yarışmasında birinci olan ve projeye ismini öneren Murat Can Özyılmaz'a, CHP lideri Kılıçdaroğlu tarafından plaket verildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow