hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Türkiye'nin namusuydu, yok edildi"

    Türkiyenin namusuydu, yok edildi
    expand

    CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, ÖSYM'yi yeniden yapılandıran kanunla, ÖSYM'nin "AKP kadrolarını yerleştirme merkezine dönüştürüldüğünü" belirtti, "Kanunla, 'Türkiye'nin namusudur' diye tanımladığımız bir kurum yok edilmiştir" dedi.

    İnce, TBMM Genel Kurulu'nda dün kabul edilen ÖSYM Başkanlığı'nın Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanunu, yaptığı yazılı açıklamayla değerlendirdi.

    Muharrem İnce, ÖSYM'nin, uzun yıllar ülkenin en güvenilir kurumu olma özelliğini taşıdığını ifade etti.

    AK Parti'nin, birçok yapısal sorunlara sahip kurumları, sorunları çözme adına birer birer devlet kurumu olmaktan çıkarıp, parti kurumuna dönüştürdüğünü söyleyen İnce, bunun için önce bu kurumlarla ilgili yasal düzenlemeler yapıldığını, ardından yeni yöneticiler atandığını, bu yöneticilere özel imtiyazlar sağlayan düzenlemelerin hayata geçirildiğini belirtti.

    İtibarsızlaştırma özel programı

    TÜBİTAK ile başlayan, Futbol Federasyonu, TÜİK, üst kurullar ve yüksek yargıyla devam eden bu sürecin son halkasının, bu hafta itibarıyla ÖSYM olduğunu ifade eden İnce, AK Parti tarafından, ÖSYM üzerinde yaklaşık 4 yıldır, kurumun itibarsızlaştırılmasına ve duyulan güvenin yok edilmesine yönelik özel program uygulandığını iddia etti.

    İnce, önce Polis Melek Yüksek Okulu sınavında dikkati çeken bu programın, en son 2010 KPSS "skandalında" tüm yönleriyle görünür hale geldiğini, programınson ayağının dün kabul edilen kanun olduğunu söyledi.

    "Yok edildi"

    İnce, kanun ile "Türkiye'nin namusudur" diye tanımladıkları bir kurumun yok edildiğini söyledi.

    İnce, bundan sonra yeni ÖSYM'nin yaptığı sınavların daha çok tartışılacağını, gündemi işgal edeceğini ifade ederek, "ÖSYM, bu kanunla AKP kadrolarını yerleştirme merkezine dönüştürülmüştür" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow