hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Beyazıt Meydanı'nda yıkım

    Beyazıt Meydanında yıkım
    expand

    İstanbul Fatih Belediyesi yıkım ekipleri Beyazıt Meydanı'nda bulunan 17 dükkan tamamen, 5 dükkanın ise tarihi dokuyu bozan tente ve çatılarını yıktı.

    Anıtlar Yüksek Kurulu'nun aldığı karar doğrultusunda sabah erken saatlerde gerçekleşen yıkım için Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne bağlı çok sayıda polis çevrede güvenlik önlemi aldı.

    Güvenlik şeridi oluşturan polisler dükkan sahipleri ve vatandaşların yıkım yerine girmesini engelledi.

    İçeri girmek isteyen dükkan sahipleri zaman zaman polis memurları ile tartıştı.

    Zabıta ekipleri tarafından dükkanlarda bulunan malzemelerin taşınmasının ardından saat 07:00 sıralarında başlayan yıkım yaklaşık 30 dakika sürdü.

    Yıkım işlemlerinin tamamlanmasının ardından polis ekiplerinin izin vermesiyle içeri giren dükkan sahipleri kendilerine tebligatın 3 gün önce yapıldığını belirterek "Biz vergilerimizi ödeyen vatandaşlarız. 2012 yılına kadar Fatih Belediyesi ile yapılmış kontratımız var" diyerek yıkıma tepki gösterdi.

    Yıkımın tamamlanmasının ardından güvenlik önlemi alan çevik kuvvet polisleri ve polise ait zırhlı araçlar olay yerinden ayrıldı.

    Yıkım kararının baraka biçiminde yapılmış dükkanlar ile tarihi binalarda faaliyet gösteren ve binalarda çatı ve tente gibi izinsiz eklemeler yapan işletmeler için alındığı öğrenildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow