hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Şeker hastalarına hükümetten iyi haber

    Şeker hastalarına hükümetten iyi haber
    expand

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, şeker ölçüm çubuklarını aile hekimlikleri ve sağlık ocaklarında bedava dağıtacaklarını bildirdi.

    Dinçer, iş kazalarının ve meslek hastalıklarının önüne geçilmesi, çalışma hayatı refahının yükseltilmesi konusunda toplumda bilinç oluşturularak farkındalık düzeyini artırabilmek amacıyla Rixos Grand Otel'de basınla sohbet toplantısı düzenledi.

    Ömer Dinçer, yoksulluğun arttığı eleştirilerine de değinerek, Türkiye'de 12 milyon 751 yoksul olduğunu söyledi.

    Yoksulluk oranının 2002'de yüzde 22,2 seviyesindeyken 2010'da yüzde 14'e gerilediğine dikkati çeken Dinçer, en yoksul yüzde 10'luk kesimin gayri safi milli hasıladan aldığı payın yüzde 1,6'dan 4,3'e çıktığını, artışın yüzde 200'e yaklaştığını, en zengin yüzde 10'luk kesimin aldığı paydaki artışın ise yüzde 90 seviyesinde gerçekleştiğini anlattı.

    Şeker ölçüm cihazlarının asgari 2 yıl kullanılabildiğini ve çubuk ihtiyacı durumunda her seferinde bu cihazların alınmasına gerek olmadığını ifade eden Dinçer, yaptıkları çalışmayla cihaz ve çubuklar için ayrı ayrı fiyat istediklerini, 35 firmadan aldıkları fiyat doğrultusunda bir karar verdiklerini kaydetti.

    Çubuklar için en az 29 kuruş fiyat verildiğini anlatan Bakan Dinçer, buna karşın en düşük fiyatı değil 32 kuruş gibi ortalama fiyatı belirlediklerini, cihaz için de 20 lira tespitinde bulunulduğunu bildirdi.

    Vatandaşların 6 ay içerisinde cihazlarını yenileyebileceklerini, bu sürenin sonunda cihazların 2 yılda bir değiştirileceğini ifade eden Dinçer, "Şeker ölçüm çubuklarını aile hekimlikleri ve sağlık ocaklarında bedava dağıtacağız" dedi.

    Bakan Dinçer, eczanelerin bu konuda vatandaşlardan fark alamayacaklarını da sözlerine ekledi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow