hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yeni İçişleri Bakanı'ndan ilk demeç!

    Yeni İçişleri Bakanından ilk demeç
    expand

    Beşir Atalay'ın yerine atanan yeni İçişleri Bakanı Osman Güneş, ilk demecini verdi. Güneş, ''En önemli görevimiz ülkemizi güvenli bir şekilde seçime götürmek'' dedi.

    Yeni İçişleri ve Ulaştırma Bakanları TBMM Genel Kurulu'nda and içti.

    Meclis Başkanvekili Nevzat Pakdil yönetiminde çalışmalarını sürdüren Genel Kurul'da, gündem dışı konuşmalar ve gündeme ilişkin diğer konuların ardından yeni bakanların andiçme işlemi gerçekleştirildi.

    İçişleri Bakanı Osman Güneş ve Ulaştırma Bakanı Mehmet Habip Soluk kürsüye gelerek and içti. Pakdil, yeni Adalet Bakanı Ahmet Kahraman'ın ise daha sonra and içeceğini söyledi.

    Anayasanın “Andiçme” başlıklı 81. maddesi TBMM üyelerinin göreve başlarken andiçmesini hükme bağlıyor. Bu kapsamda, TBMM dışından atanan bakanlar da milletvekilleri gibi şu şekilde andiçiyor: “Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma; hukukun üstünlüğüne, demokratik ve laik Cumhuriyete ve Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağıma; toplumun huzur ve refahı, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerden yararlanması ülküsünden ve Anayasaya sadakattan ayrılmayacağıma; büyük Türk milleti önünde namusum ve şerefim üzerine andiçerim.”

    Yeni Bakan'dan ilk açıklama

    İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın yerine atanan Osman Güneş, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı milletvekili yeminin ardından, Meclis’ten ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtladı.

    Güneş, "İlk icraatınız ne olacak" şeklindeki bir soruya 12 Haziran’da yapılacak genel seçimlere atıfta bulunarak, "En önemli ve öncelikli görevimiz, ülkemizi güvenli bir şekilde seçime götürmek. Seçim güvenliği için her türlü tedbiri alacağız" yanıtını verdi.

    “Terör örgütünün seçim öncesi eylemlerini yeniden başlatacağına yönelik açıklamaları var, nasıl önlemler alınacak" şeklindeki bir soruya Güneş, “Devletin her türlü şartlara karşı alacağı tedbirler vardır. Bu dönemin çok huzurlu geçeceğini umuyorum. Ama, her türlü tedbiri hesaba katarak ona göre tedbir alınacaktır” karşılığını verdi.

    Ulaştırma Bakanı Mehmet Habip Soluk da sorulara, "Sayın Başbakanımız ve bakanımızın teveccühleri, layık olmaya çalışacağım" demekle yetindi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow