hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kayseri'deki kayıp 3 çocuktan kötü haber

    Kayserideki kayıp 3 çocuktan kötü haber
    expand

    Kayseri'nin Talas İlçesi'nde 2 yıl önce Ramazan Bayramı'nda şeker toplamak için evden çıktıktan sonra bir daha haber alınamayan ikisi kardeş, 3 çocuğun cesedi, Yozgat'ın Çayıralan İlçesi'nde toprağa gömülü olarak bulundu. Olayla ilgili gözaltına alınan şüpheli mahkemenin verdiği karar sonrası tutuklandı.

    Talas İlçesi Yenidoğan Mahallesi'nde 21 Eylül 2009 tarihinde Ramazan Bayramı'nın ikinci günü şeker toplamak için evden ayrılan ve bir daha da haber alınamayan 8 yaşındaki Ahmet Tuna Tekin ile 6 yaşındaki kardeşi Dilruba ve komşularının çocuğu 10 yaşındaki Türkan Ay olayıyla ilgili olarak polisin yürüttüğü çalışmalar 18 ay sonra sonuç verdi.

    Yaklaşık 2 yıla yakın sürdürülen çok yönlü soruşturmanın ardından polis ekipleri, Yozgat'ın Çayıralan İlçesi'nde olayla ilgili 1 kişiyi gözaltına aldı.

    Polis merkezine götürülen şüpheli şahsın avukat nezaretinde alınan ifadesinde; "Olay tarihindeevde yalnız bulunduğu esnada çocukların şeker toplamak maksadıyla evine geldiklerini, çocukları içeri alarak farklı odalarda ağızlarını bağladığını, Türkan Ay isimli çocuğa tecavüz ettikten sonra bıçakla öldürdüğünü, diğer iki çocuğu da boğarak öldürdüğünü ve kiraladığı oto ile cesetleri götürdüğü Yozgatili Çayıralan ilçesinde gömdüğünü" söylediği belirtildi.

    Cesetlere ulaşıldı

    Yozgat'ta yapılan kazı çalışmasında kayıp üç çocuğun cesedine ulaşıldığı, Kazı çalışmasının  tamamlanarak cesetlerin Adli Tıp Kurumu'na gönderildiği bildirildi.

    İçişleri Bakanı Osman Güneş de, "Şu an itibariyle sayın savcının nezaretinde yürütülen bir takım çalışmalar var. İnşallah çok kısa süre içerisinde bu konularda daha net daha sonuca ulaşılır bir biçimde açıklama yapılacaktır" dedi.

    Adliye'ye getirildi

    Kayseri'nin Talas ilçesinde, yaklaşık 1,5 yıl önce Ramazan Bayramı'nda şeker toplarken kaybolan çocukları öldürerek gömdüğü iddiasıyla yakalanan katil zanlısı Uğur V.G. adliyeye getirildi.

    2009 yılı Ramazan Bayramının 2. gününde şeker toplarken kaybolan Ahmet Tuna Tekin, kardeşi Dilruba Tekin ve aynı mahalleden arkadaşları Türkan Ay'ın öldürülmesi olayının faili olduğu iddia edilen zanlı Uğur V.G, Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye getirildi.

    Nöbetçi Cumhuriyet Savcılığına sevk edilen katil zanlısının adliyeye gelişi öncesinde, çevik kuvvet ekipleri ile çok sayıda sivil polis, çevrede güvenlik önlemi aldı.

    Mahkeme, Uğur V.G.'nin tutuklanmasına karar verdi.

    Aileler haberi televizyondan öğrendi

    3 çocuğun cesetlerine ulaşıldığını haberini televizyondan öğrenen aileler yasa boğuldu.

    Çocuklarının cesetlerinin bulunduğu haberini televizyondan öğrenen Tekin ailesi, büyük üzüntü yaşadı. Olayı haber alan yakınları da Tekin ailesinin Talas ilçesindeki evlerine geldi.

    Çocuklarının cesetlerinin bulunduğu yönündeki haberlere ilişkin olarak henüz kendilerine bilgi verilmediğini ifade eden baba Hamza Tekin, gazetecilere yaptığı açıklamada, iddiaları televizyondan öğrendiklerini belirtti.

    Emniyet Müdürlüğü'nden kendilerine sağlıklı bilgi verilmediğini, bu nedenle belirsizlik yaşadıklarını dile getiren Tekin, "Çocuklarımızın cesetlerinin bulunduğunu televizyondan duyduk. Onun dışında bize herhangi bir bilgi verilmedi. Hiçbir şeyden haberimiz yok. Polis, sadece olayı aydınlatmak için iyi yolda olduklarını söyledi. Hiçbir şey bilmememiz beni bitiriyor. Çocuklarımızı kim, nasıl öldürmüş, cesetleri bulunmuş mu? Bir şey bilmiyoruz. Bize şu ana kadar herhangi bir bilgi veren olmadı" diye konuştu.



    Eve yakın bir yerde yaşıyormuş

    Kayseri'nin Talas ilçesinde, yaklaşık 1,5 yıl önce Ramazan Bayramı'nda şeker toplarken kaybolan çocukları öldürerek gömdüğü gerekçesiyle yakalanan zanlının, çocukların evine yakın bir yerde yaşadığı öğrenildi.

    2009 yılında Ramazan Bayramının 2. gününde şeker toplarken kaybolan Ahmet Tuna Tekin, kardeşi Dilruba Tekin ve aynı mahalleden arkadaşları Türkan Ay'ı öldürdüğü gerekçesiyle yakalanan U.V.G'nin, 5-6 yıl önce yurtdışından gelerek Kayseri'ye yerleştiği ve yalnız yaşadığı öğrenildi.

    Komşularının ifadelerine göre, eşinden ayrıldıktan sonra Kayseri'de oturmaya başlayan U.V.G'nin, bir atölyede statik boyacı olarak çalıştığı belirtildi.

    Olayı aydınlatmak için çalışma yürüten özel ekiplerin, yalnız yaşayan U.V.G'nin bır çok kez ifadesini aldığı, son bir haftadır da üzerinde yoğunlaştığı kaydedildi.

    Komşuların ifadesine göre, özellikle son 1 hafta U.V.G.'yi takibe alan özel ekip, zanlının evinde kriminal çalışma yaptı.

    Kriminal inceleme sonucunda evde özel ışıklı cihazlarla ipucu bulan polisin sorguya aldığı U.V.G'nin suçunu itiraf ettiği öğrenildi.

    Komşuları şoke oldu

    U.V.G'nin kapı komşusu Uğur Korkmazyürek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 5 yıldır zanlıyı tanıdığını ve bugüne dek hiçbir hareketinden şüphelenmediğini söyledi.

    Olayı duyunca şoke olduklarını ve böyle bir hareketi U.V.G'den beklemediklerini dile getiren Korkmazyürek, şunları kaydetti:

    "Kendisini yaklaşık 5-6 yıldır tanıyorum. Bugüne kadar hiçbir şüphe çekici hareketini görmedim. Aksine çok terbiyeli ve efendi birisiydi. Beni birkaç kez evine çay içmeye davet etmişti. Burası eniştesinin evidir. Kendisi, bildiğim kadarıyla yurt dışında eşinden boşandıktan sonra buraya gelmiş ve yalnız yaşıyordu. Olaydan sonra birkaç kez polis ekipleri kendisinin ifadesini almıştı. Bizim de ifadelerimiz alındı, ama bunlar rutin çalışmalardı. En son, böyle bir olayı gerçekleştirdiğini duyduk. Tahminime göre çocukları öldürdüğü gün otomobille götürmüş. Benim de çocuklarım var. Çok tedirgin olduk ve adeta şok yaşadık. Böyle bir olayı gerçekleştirebileceğine ihtimal vermiyorduk."

    Aynı binada oturan Mehmet Fakılı da, U.V.G'yi sessiz ve sakin birisi olarak tanıdıklarını ve herhangi bir hareketinden şüphelenmediklerini söyledi.

    Polis ekiplerinin arama çalışmalarını son 1 haftadır, sokaklarında ve binalarında yoğunlaştırdığını hissettiklerini belirten Fakılı, "Polis, daha önce de ifadesini almıştı. Ama, bu kez çalışmalarını burada yoğunlaştırmışlardı. Son olarak, evde kriminal inceleme yapılmış. Sanırım olay ondan sonra çözülmüş. Çok tedirgin olduk ve sinirlerimiz bozuldu" dedi.

    "En azından mezarını bileceğiz"

    Kayıp çocuklardan Ahmet Tuna ve Dilruba Tekin'in babası Hamza Tekin de emniyet mensuplarının olayı kendilerine bildirdiklerini, şimdi çaresiz beklediklerini belirtti.

    Bundan sonra en azından çocuklarının mezarını bilecek olmanın tesellisini yaşadıklarını bildiren Tekin, şöyle konuştu:

    "Polisler, durumu bize bildirdi. Çayıralan'da yapılan kazılarda çıkan kemik ve kıyafet parçalarının çocuklarımıza ait olduğunu söylediler. Zaten, daha önce bizden kan örnekleri almışlardı. Sanırım, karşılaştırma yapmışlar. Çok üzgünüz, ama en azından çocuklarımızın bundan sonra mezarını bileceğiz. Gidip çocuklarımızın mezarında dua edeceğiz" diye konuştu.

    Taziye çadırı kuruldu

    Bu arada, Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, Tekin ailesini ziyaret ederek başsağlığı dileğinde bulundu. Tekin ailesinin evinin önünde belediye tarafından taziye çadırı kuruldu.

    Öte yandan, Yozgat'ın Çayıralan ilçesindeki Yahyasaray Barajı yakınlarında gömülü olarak bulunan ve kayıp çocuklara ait olduğu belirtilen kemik ve elbise parçalarının, inceleme için Ankara'ya gönderildiği bildirildi.

    Kayseri'nin Talas ilçesinde, 9 yaşındaki Ahmet Tuna Tekin, 6 yaşındaki kardeşi Dilruba Tekin ile aynı mahalleden arkadaşları 11 yaşındaki Türkan Ay, 21 Eylül 2009'da Ramazan Bayramının 2. gününde şeker toplamak için evlerinden ayrılmış ve geri dönmemişlerdi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow