hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Nükleer santral karşıtı protestoda 1 gözaltı

    Nükleer santral karşıtı protestoda 1 gözaltı
    expand

    Adana'da nükleer santral karşıtları yürüyüş gerçekleştirdi. Eylemcilere tepki gösteren ve polise mukavemet eden bir kişigözaltına alındı.

    5 Ocak Meydanı'nda toplanan ve kendilerini "Adana Nükleer Karşıtı Platform" olarak adlandıran grup, pankartlar taşıyarak ve sloganlar atarak, İnönü Parkı'na kadar yürüdü.

    Başak Yıldırım, burada eylemciler adına yaptığı açıklamada, insanlığı, Hiroşima, Nagazaki ve Çernobil'den sonra yeni bir nükleer felaketin tehdit ettiğini kaydetti.

    Japonya'da deprem ve tsunaminin yarattığı yaralar sarılmadan, milyonlarca insanın nükleer tehditle karşı karşıya geldiğini belirten Yıldırım, "Almanya, İsviçre, Fransa, Çin ve Venezüella gibi bazı ülkeler ya santrallerini kapatıyor ya da yenilerinin yapım planlarını durdurma kararı alıyor. Dünyada bunlar yaşanırken Başbakanın, halkın geleceğini ve yaşamını hiçe sayan, bilimsellikten yoksun 'Ha nükleer, ha tüp gaz, ha köprü. Riski olmayan hiçbir yatırım yoktur' sözleri, endişe vericidir" dedi.

    Hükümetin meslek odaları ve bilim insanlarının görüşlerine kulağını tıkadığını savunan Yıldırım, "Rusya'nın elinde kalan ve dünyanın hiçbir yerinde denenmemiş bir teknolojiyi satın almak istemektedir. Akkuyu, Ecemiş Fay Hattı'na 25-30 kilometre uzakta bulunmakta. Hükümetin, son gelişmeleri de dikkate alarak, deprem ülkesi olan ülkemizde nükleer maceraya son vermeye ve nükleer santral anlaşmasını iptal etmeye çağırıyoruz. Enerji verimliliği ve tasarrufa ağırlık verilmeli, rüzgar ve güneş gibi yenilenebilir enerji kaynaklarına yatırım yapılmalıdır" diye konuştu.

    Eylemciler, açıklamanın ardından olaysız şekilde dağıldı.

    Bu arada, açıklama sırasında eylemcilere tepki gösteren Ramazan S, polis tarafından uyarıldı. Polise mukavemet eden Ramazan S, gözaltına alınıp, polis aracına konularak götürüldü.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow