hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kocaeli'nde yıkım gerginliği

    Kocaelinde yıkım gerginliği
    expand

    Kocaeli'nin İzmit ilçesindeki bir gecekondunun yıkılmasına izin vermek istemeyen mahalle sakinleri, iş makinelerinin geçeceği yolu araçlarıyla kapatarak, taş ve ağaçlarla barikat kurdu. Belediye görevlilerini uzun süre direnen mahalle sakinlerinden biri, belediyenin iş makinesiyle gecekonduyu kendisi yıktı.

    İzmit Belediyesi zabıta ekipleri, Ahmet Cebecioğlu'na ait gecekonduyu ruhsatsız yapıldığı gerekçesiyle yıkmak için sabah saatlerinde iş makineleriyle Atatürk Mahallesi'ne geldi.

    Mahalle sakinlerinin, iş makinelerinin gecekonduya ulaşmaması için Ulus Caddesi'nin girişini araçlarıyla kapatması ve yıkımı engellemesi nedeniyle olay yerine çok sayıda çevik kuvvet ekibi sevk edildi.

    Bu sırada mahalle sakini kadınlar, çevreden topladıkları taş ve sopaları yola dizerek barikat kurdu ve iş makinelerinin gecekonduya ulaşmasını engellemek istedi.

    Bu sırada olay yerine gelen Kocaeli Emniyet Müdürü Yusuf Çalkavur, Atatürk Mahallesi Muhtarı Cemil Marul ile görüşerek belediye ekiplerine zorluk çıkarılmaması gerektiğini ve bütün tarafların sağduyulu davranması gerektiğini söyledi.

    Muhtar Marul'un belediye ve emniyet yetkilileri ile görüşmesinin ardından Kocaeli Büyükşehir Belediyesine ait bir iş makinesine binen bir mahalle sakini, Ulus Caddesi'nin kapalı olması nedeniyle bir tarladan geçerek, Ahmet Cebecioğlu'na ait evi yıktı.

    Yıkım sırasında Cebecioğlu'nun ve yakınlarının gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü.

    Mahalle sakini Yılmaz Keskin, 1979 yılında bu bölgeye geldiklerini, o zamanlar buranın imara açık olduğunu söyledi.

    Bu arada, İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Filiz Ertürk, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, kaçak yapıların her dönemde İzmit için önemli bir sorun teşkil ettiğini, her an deprem riski ile karşı karşıya olan bölgede çoğu orman arazisinde bulunan kaçak yapılara göz yumulmasının söz konusu olmadığını söyledi.

    Ertürk, kaçak yapılaşmaların kararlılıkla takip altına alınması, yasal gereklerin derhal yerine getirilmesi ve kaçak yapılaşmaların önlenmesine ilişkin denetim çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow