hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Susurluk'un intikamını alacak!

    Susurlukun intikamını alacak
    expand

    İkinci Ergenekon Davası'nın tutuklu sanığı eski Özel Harekat Daire Başkanvekili İbrahim Şahin, Susurluk kazasından sonra hedef gösterildiğini belirterek, "İki baş belası Mehmet Eymür ve Mehmet Ağar çıktı. Devlet kurumları çatışmaya girdi, hala da bu çatışma sürüyor. Susurluk'un intikamını mutlaka alacağım" dedi.

    Susurluk Davası'yla ilgili hapiste yattığını ve ceza aldığını hatırlatan Şahin, Susurluk kazasında kendisinin olmadığını söyledi.

    Susurluk kazası olduğu sırada kendisinin Elazığ ve Diyarbakır arasında bir yerde PKK'lılara yönelik yapılan bir operasyonda olduğunu ifade eden Şahin, "Bu operasyonlarda 250 terörist öldürüldü. Niçin beni Susurluk Davası'na dahil ettiler anlamış değilim" diye konuştu.

    Faili meçhul cinayetlere de değinen Şahin, "Faili meçhul cinayetlerle ilgili suçlanıyorum. Soruyorum ben öldürürken yanımda mıydınız, kimse cevap vermiyor. Ben kimi öldürmüşüm. Suçlamaları kabul etmiyorum. Susurluk oldu beni vatan haini ilan ettiler. Susurluk Kazası'ndan sonra oğlum Polis Koleji'nden ayrıldı. Kızım okuduğu üniversiden ayrıldı, annem felç oldu, eşim sürekli doktor kontrolünde. Onların günahı ne?" dedi.

    "İntikamını mutlaka alacağım"

    Güneydoğu'da teröre karşı savaştığını anlatan Şahin şöyle devam etti: "Güneydoğu'da görev yaptığımız zaman askerler, MİT'çilerle birlikte çalıştık. Asker, polis ve MİT ile birlikte hareket ettik. Oralarda görev yaptığım 4.5 sene kahraman ilan edilmiştim, şimdi vatan haini ilan edildim. İki baş belası adam çıktı. Mehmet Eymür, Mehmet Ağar. Devlet kurumları çatışmaya girdi. Onlar birbirleriyle çatışırken olan bize oldu devlete oldu. Hala da bu çatışma sürüyor. Ben Susurluk'un intikamını mutlaka alacağım. Bizi hapislerde yatırdılar, onlar da yatsın"

    "Ben ülkem için ölürüm" diyen Şahin "Adli Tıp Kurumu da yalan söylüyor. Bir hafta ölüm orucuna yattım. 'Her şeyi düzenli' diye yazdılar. Benden ne isteniyor. Niçin hedefe alındım. Ben Türkiye'nin baş belası mıyım? Bu ülke için kan dökmüş şerefli bir insanım. Döktüğüm kanları helal ediyorum. Ama kimse bana 'PKK'lı, terörist' diyemez" şeklinde konuştu.

    Duruşma İbrahim Şahin'in savcılıkta verdiği ifadelerin okunmasıyla devam ediyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow