hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Açık Öğretim sınavında sahteciliğe suçüstü

    Açık Öğretim sınavında sahteciliğe suçüstü
    expand

    İstanbul'da Açık Öğretim Fakültesi sınavına arkadaşının yerine giren kişi ile yerine sınava girdiği arkadaşı, tutuklanma istemiyle sevk edildiği nöbetçi mahkemece serbest bırakıldı.

    Alınan bilgiye göre, Küçükçekmece Kanarya Mahallesi Kadriye Moroğlu Lisesi'nde yapılan sınava, İşletme Fakültesi birinci sınıf öğrencisi Orhan Ö'nün (24) yerine arkadaşı Kocaeli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 2. sınıf öğrencisi Erhan E'nin (23) gireceği yönünde polise bilgi ulaştı.

    Bunun üzerine, Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, söz konusu okula giderek Erhan E'yi gözaltına aldı. Yapılan incelemede Orhan Ö'nün kimliği üzerine kendi fotoğrafını yapıştıran Erhan E'nin sınava girdiği anlaşıldı. Olayla ilgili olarak Orhan Ö. de gözaltına alınarak şubeye götürüldü.

    Zanlıların emniyetteki ilk sorgularında olayı doğruladıkları, Erhan E'nin maddi çıkar amacıyla değil, arkadaşına yardım etmek için sınava girdiğini belirttiği öğrenildi.

    Emniyette işlemleri tamamlanan şüpheliler, daha sonra "resmi evrakta sahtecilik" suçundan Küçükçekmece Adliyesine sevk edildi.

    Burada İşletme Fakültesi birinci sınıf öğrencisi Orhan Ö. (24) ile yerine sınava girdiği belirlenen arkadaşı Erhan E. (23), cumhuriyet savcısınca sorgulandı.

    Savcı tarafından "resmi evrakta sahtecilik" suçlamasıyla tutuklanması istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilen iki zanlı, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow