hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Küçük dahiden okuluna 'mobbing' suçlaması

    Küçük dahiden okuluna mobbing suçlaması
    expand

    Üstün yetenekli çocukların öğrenim gördüğü bir okulda okuyan bir çocuk, okulunu mobbing'le yani duygusal saldırıyla suçladı ve dava açtı. Çocuğun ailesinin iddiasına göre, müfredata yönelik taleplerinin ardından önce aileyle okul yönetiminin arası açıldı. Ardından yine iddiaya göre dahi sayılacak bir zekaya sahip olan çocuğun hayatı okulda kabusa döndü.

    Küçük dahi T.A., "Yalnızlaştırılıyorum, notlarım verilmiyor, arkadaşlarımdan şiddet görüyorum" dedi.

    Henüz 11 yaşında... 135'in üzerinde bir  IQ'ya sahip... Yani sözün kısası o bir dahi ve küçük dahinin iddiaları bunlar...

    T.A., 3 yaşındayken okumayı söktü.  Üstün yetenekli olduğu için babası Hüseyin ile annesi Ebru A., onu üstün yetenekli çocukların gittiği bir ilköğretim okuluna yazdırdı.

    Bu okula gitmek için İstanbul Üniversitesi'nin IQ testini geçmek gerekiyor. İki aşamalı test sonucunda T.'nin IQ'su 135'in üzerinde çıktı, böylece bu özel okula başladı. Ancak okulda verilen eğitim ailenin iddiasına göre tam bir hayal kırıklığı oldu.

    T.A.'nın babası, "Okul normal bir ilköğretim okulundan farklı değil" dedi.

    Milli Eğitim Bakanlığı ve İstanbul Üniversitesi arasında imzalanan protokol ile eğitim yapılan okulda, dahi çocuklar ile normal zekaya sahip çocuklar karma eğitim görüyor. Ancak aile protokollere uyulmadığını iddia ediyor.

    T.A., üstün yetenekli çocukların gittiği bu ilköğretim okulunda 5'inci sınıf öğrencisi. Ancak iddiasına göre, yaşadığı sorunlardan dolayı 2 aydır okula gitmiyor. Ailenin okula açtığı idari ve adli 17 dava var. İddiaları ise 'mobbing' yani duygusal saldırı....
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow