hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Diyanet: "Kur'an kursunda yaş sınırı olmaz"

    Diyanet: Kuran kursunda yaş sınırı olmaz
    expand

    Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, camilerde açılan yaz Kur'an kurslarına katılabilmek için ilköğretim 5. sınıfı bitirme şartı aranmasına tepki gösterdi, "Bu yasak aslında Anayasaya da aykırıdır" dedi.

    Manisa Müftülüğünü ziyaret eden Görmez, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

    Görmez, "yaz Kur'an kurslarına katılabilmek için ilköğretim 5. sınıfı bitirme şartı arandığının" belirtilmesi üzerine, Anayasa'nın 24. maddesinin küçük çocukların, velilerinin iznine bağlı olarak her türlü dini eğitimi alabileceğini öngördüğünü belirtti.

    Görmez sözlerine, "Açıkça ifade edeyim, bu yasak aslında Anayasa'ya da aykırıdır. Bu din eğitimini sıradan bir yerde değil, Anayasal bir kurum olan Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı olarak, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın personelleri tarafından vermemiz söz konusu. Kısa süre içinde bu yanlışlıktan vazgeçileceğini bekliyoruz. Konuyla ilgili hazırlıklarımız var ancak tabii ki, daha önceden alınmış bir karar var. Bu kararın yeniden gözden geçirilmesi gerekiyor. Alınan karar Anayasal bir karar değildir. Bu bir yorumdur" diye devam etti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow