hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Erdoğan: "Bunlar kuru sıkı atıyorlar"

    Erdoğan: Bunlar kuru sıkı atıyorlar
    expand

    Başbakan Erdoğan Ankara'da seçmenleriyle buluştu. Konuşmasında CHP'ye de MHP'ye de göndermeler yaptı. CHP adaylarının ve Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun vaatlerine değinen Erdoğan "Bunlar hep böyle kurusıkı atıyorlar çünkü akıl hocaları aynı yer" dedi. Erdoğan, MHP lideri Devlet Bahçeli'ye de asgari ücre vaadinden yüklendi, "Sayın Bahçeli sen hesap bilmezmisin ben senin çok iyi hesap bildiğini biliyorum" ifadelerini kullandı.

    Türkiye'de liselerin yüzde 70'inin düz, yüzde 30'unun meslek liseleri olduğunu belirten Erdoğan, artık meslek liselerine önem vermeye başladıklarını, meslek liselerini yüzde 60-65'e çıkaracaklarını, düz lise oranını da yüzde 30'a düşüreceklerini kaydetti.

    Siteler gibi bölgelere meslek lisesi inşa etmeyi amaçladıklarını söyleyen Erdoğan, bu okullarda hem teori hem de pratik yapılmasının sağlanacağını, öğrencilerin staj yaparken para da kazanabileceklerini ifade etti.

    Sağlıkta da hastane ayrımını kaldırdıklarını, herkesin istediği hastaneye gidebildiğini belirten Erdoğan, "Bay Kemal bize az mı çektirdi. 8 yıl SSK'nın müdürlüğü yaptı, hastane kuyruklarında az mı bekledik? Doktor bey muayenehaneye çağırır, muayenehaneye de para öderdik" ifadesini kullandı.

    Bahçeli'ye de çattı!

    MHP lideri Devlet Bahçeli'nin seçim afişinde "asgari ücretin 825 lira" olacağının yazılı olduğunu gördüğünü dile getiren Erdoğan, şöyle devam etti:

    "Sayın Bahçeli bu şekilde rakam açıklamayı bırak. Biz senden devraldığımız hükümette asgari ücret 184 liraydı. Sayın Bahçeli şu anda da 630 lira. Hadi al otur masaya rakamlar ortada. Senin 184 liranla kaç kilo ekmek, yumurta, ayçiçek yağı, ne kadar toz şeker alınıyordu, bugün ne kadar alınıyor? Eğer bizim iktidarımızda daha az alınıyorsa ben bu işi bırakırım, sen bırakabilir misin? Bu kadar açık konuşuyorum, bırakırım, yapmam bu işi, yapmam"
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow