hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bahçeli'den çok çarpıcı açıklamalar

    Bahçeliden çok çarpıcı açıklamalar
    expand

    CNN TÜRK'te gazetecilerin sorularını yanıtlayan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, çok çarpıcı açıklamalar yaptı. Kaset skandalı konusunda Cumhurbaşkanı Gül ile görüşmediğini belirten Bahçeli, Fethullah Gülen'e Türkiye'ye dön çağrısı yaptı. Kasetlerin arka planında MHP'yi baraj altına çekmek olduğunu söyleyen Bahçeli, son görüntüler ortaya çıkarsa yine gereğinin yapılacağını söyledi.

    CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Hande Fırat'ın moderatörlüğündeki "Liderler Zirvesi"nin bu haftaki konuğu MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ydi.

    Bahçeli, CNN TÜRK Haber Koordinatörü Yavuz Oğhan, CNN TÜRK Haber Müdürü Rıdvan Akar, Murat Yetkin ve Metehan Demir'in sorularını yanıtladı.

    İşte Bahçeli'nin cevapları:

    Kaset konusuyla ilgili Çankaya Köşkü ile görüştünüz mü?

    Bizim Sayın Cumhurbaşkanıyla herhangi bir temasımız olmadı. Partimizden birilerinin de irtibat kurduğunu zannetmiyorum.

    Kaset olayında neden rest çektiniz?

    Türk siyasi hayatı gittikçe kirleniyor. Uzun zamandır kaset siyaseti Türkiye'nin gündeminde. İki arkadaşımızın kaseti yayınlandı. İki kaset ile daha karşılaştık. Onlardan da aynı şeyi istedim. Fakat bu malum site tehditlerine devam etti. Devlet bahzeli'ye açık mektup yayınladılar. Yeni kasetler internete koyacaklarını söylediler. Bunlarla ilgili bir yayında bulunmadılar. Fakat bu açık bir tehdittir. Hiçkimse bir siyasi partiye tehdit ve şantajda bulunamaz. bu şantajı reddedecek bir ifade olacak şekilde rest çektik, 'kimin elinde ne varsa yayınlasın' dedik. Bu aşamada isimleri çıkan kişiler isitfalırı bana sunarlarsa ben kabul etmeyeceğimi söyledim. İstifalarını sunacaklarını söylediler ama ben kabul etmedim. Gerek yok dedim. Savcılık bu olaya çok kayıtsız kaldı. Devleti yönetenlerle devlet kurumlarının bu duruma ilgisiz kalması önemli.

    Sizin tahmininiz nedir?

    Kasetleri kimin yayınladığı konusunda şu anda bir şey söylemeyemem. Ancak iki internet sitesinin ABD'den yayın yaptığını gördük ve bunun belgelerini savcılığa verdik. Sitelerle ilgili suç duyurusunda bulunduk. Olayları milletimiz çok yakından tahmin ediyor. 12 Haziran'da sonuç ne olacak bekliyoruz. MHP'lilerin özel hayatına çok dikkat etmesi gerekir. Olayın içeriğini Ülkücü hareket kabul etmez. Onların partiyle olan ilişkilerini kesmesi gerekir. MHP bu konudaki duyarlılık içerisinde hassasiyetini ortaya koydu.

    Yeni görüntüler ortaya çıkarsa?

    Gereği neyse o yapılır. Aynı uygulama istenir. İstifaları istenir. Yalnız İslami çizgiden geldiğini idida eden bir siyasi hareketin siyasi bir tavır göstermesi gerekir.

    Bu kasetlerin kaynağı nedir sizce? Parti içi bir çekişme olabir mi?

    Bunu sayın Başbakan saptırıyor. Biz diyoruz ki İstanbul Küçükcekmece'de AKP üyesi olan ve adaylığını koyan bir kişi var.

    Bu tezgahın arkasında iktidar mı var? Amaç ne?

    MHP, olarak biz hiçbirşeyi tesadüfe bırakamayız. MHP güçlenir. TBMM'de etkin konumda olur. Veya iktidar olursa bazı şanslar ortadan kalkar. bunu zaafiyete uğratmak gerekir. Başbakan 367 veya onun üstünde bir vekil ile gelme arzusu var. Eksik nasıl tamamlanır diye düşünüyorlar. Biz de diyoruz ki siz devletsiniz. Elinizde olanaklar var. Çözün. Başbakan harekete geçmeli sorumluları çözmeli.

    Bir araç vardı MHP'yi takip altına alan.  Bir de sarı araç çıktı?

    Biz araçlarla ilgili savcılığa gerekli bilgileri verdik. Bu araçlar devlet kuruluşlarının araçları öyle gözüküyor. Polis arabası olduğunu söyleniyor. Savcılığın açıklama yapmasını bekliyorum. Açıklamazlarsa biz açıklayaacağız. 12 haziran'a kadar bekliyoruz. Tezgahın faili kafamızda oluşuyor artık.

    Fethullah Gülen'i halen suçluyor musunuz?

    Şu an için açıklıkla söylüyorum. Bunu cemaatin mensupları dikkate almalıdır. Ülkücü hareketin Gülen'e olan sevgisi çoğalarak azalıyor. Yapılan yayınları hangi grubun yaptığı belli, yazarlar belli. Eğer türkiye'de her kaosun tartışmasında bir cemaatin ismi geçiyorsa, bu cemaatin bundan kurtulması lazım. Gülen'in Türkiye'ye dönmesi lazım. Ya Türkiye'deki olayları takip edemiyor. Ya da cemaatin bazı grupları kontrol dışında mı? Şu an için kimseyi korumaya hakkımız yok. Gülen hakkında çok spekülasyon yapılıyor. Tutuklamalar oluyor.Özel bir mazareti yoksa, neden ABD'de bulunuyor. Yada faaliyetlerini dondursunlar. Bunun yöntemini bulsunlar. Türçe okulların kapatılması gerekitiğini söylemedim. Saptırıyorlar. Hemen karşı propagandaya giriyorlar.  Zaman gazetesini, Samanyolu TV'yi takip edin. Oradaki yorumlara bakın. Köşe yazarlarına bakın. MHP'yi sorgulama şekillerine bakın.

    Mümtazer Türköne, Yalçın Akdoğan'ın çıkışları?

    Bular tamamen saçma sapan bir düşünceler. kapsamı sınırı birileri tarafından belirlenmiş bunlara da siz yazın deniyor. bunları kaale almıyorum.

    Cemaat neden sizinle uğraşıyor?

    Cemaete göre MHP'nin etkisizleşmesi, Meclis dışı kalması gerekiyor. Eşkenar üçgen diyorum. Başbakan bir tarafta, öbür tarafta Fethullah Gülen ve İmralı'da yatan kişi. Abant Platformu'ndan, İmralı'dan, AB'den, ABD'den gelen taleplere baktığınızda talepler ortak. Eşkanar üçgenden kast ettiğimi bu. Bana okyanus ötesinden bir mesaj gelmedi. Getirilmek istenen nokta Türk ile Kürt kökenli kardeşlerimizi karşı karşıya getirmek. Siyasi çözüm adı altında terör ve taviz veriliyor. Birileri MHP'yi harekete geçirmeye çalışıyordu, şimdi biriliri MHP'yi devşirmeye çalışıyor.

    Gülen grubunun gücü nedir?

    Gülen gücü cemaatinin biraz abartıldığını düşünüyorum. Bir grup Fethullah Gülen ismini kullanıyor. Gülen, cemaati kontrol edemiyor. MHP cemaatleri eşik mesafede durmuştur. Ama MHP içinde de Gülen cemaati sempatizanları var. "Ne Mutlu Türküm Diyene" sözü "Ne Mutlu Bağımsız Aydınlar"a çevrilmiş. Bu tür bağımsız platformlar kime hizmet ediyor. Bağımsız ülkücüler MHP'den kopmuş olan bir gruptur. Eski ülkücüler diyemezsiniz.

    Daha az oy alırsa istifa eder misiniz?

    Ben seçim gecesi görevden ayrılayım mı dedim, MHP camiası izin vermedi. İktidarın istismar etmediğ hiç bir yer kalmadı. dini alanlar dahil. Çalışkaylar yapıldı. Sonuç ne... Her alan istismar ediliyor. türk siyasi hayatı yozlaşıyor, kirletiliyor.

    MHP'den aday olan Engin Alan konusu

    Başbakan'ın açıklaması üzücü. Kalihsiz bir açıklama.

    Ahmet Şık ve Nedim Şener'e neden destek vermiyorsunuz?

    Biz eylem yönünden katılmıyoruz. Yoksa o konuda gerekli açıklamaları yaptık. Biz tutuklamalara karşıyız eylemlere katılmıyoruz.

    Bin bozkutumla gelirim tehdit midir?

    Bu sözüm çok ciddi bir uyarıdır. YGS'de istikbali kararan gençlerin bir tepkisi var. Başbakan bu tepkiye 'ben de onbin genci getiririm" derse bu iktidarı milis gücü anlamına gelir. Bu yanlış bir cümledir. Eğer bu böyleyse ben de bin bozkurtumla gelirim dedim. Ben bu görüntülerin hiçbirini izlemedim. Anadolu'da gezerken hiç kimse de gelip bize bu görüntüleri sormadı.

    İhsan Barutçu'nun açıklamaları: "Benim özel hayatım" Başbakan da bu genel durum dedi. Size göre özel mi?

    Bu özel bir durum, bunun geneli parkta olur.

    Püskevit konusu

    Seçim meydanlarında insanlarımızın yaşadığı durumu anlattım. Reklamlarda tüketilen malları gösteriyorlardı, ben de bunu anlatırken püskevit tabirini kullandım. Bu bizim Adana'da kullanılan bir terimdir. Bu durum daha sonra youtube'a düştü. Bir internet sitesinde beni batari çalarken kullanmışlar. Bunu izledim. bunlar sözlü karikatür.

    Diyarbakır'a gidecek misiniz?

    Evet kısmet olursa gedeceğim. Ankara'da söylediklerimi Diyarbakır'da söylemek istiyorum. Ama ben inanıyorum ki Diyarbakır halkı bizi çok iyi karşılayacak. Umarım kepenkler açık tutulur. MHP seçim çalışmalarında Türkçe dışında hiç bir dil kullanmaz. "Ya sev ya terket" bizim sloganımız değil.

    Başbakan şimdi karşınızda olsa ne dersiniz?

    Bu ülkeye kim hizmet etmişse ona hürmet duymasını isterim. İnönü için söyledikleri, Demirel için söyledikleri bütün bunlar siyaseten çok çirkin. Bunları aşağılayarak kendisinin yüceleceğini zannediyorsa yanılıyor. CHP'nin politikalarının bir bölümü AKP politikasıyla hemen hemen aynı.

    PKK ile muhatap

    PKK terörü bırakırsa mahutap alınabilir. Demokratik Çözüm çadırları konusunda ise etnik temelli terörün bir amacı var. Bir elinde silahı vardır, diğeri elinde ise propaganda. Silahlı güce yol açan davranışları başka bir alan çekerseniz o zaman olayı tam anlamıyla anlayamıyor demektir. Burada temel bir amaç vardı, namlunun ucundaki hedef...
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow