hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Erdoğan CHP'yi "Irkçı komünist" ilan etti

    Erdoğan CHPyi Irkçı komünist ilan etti
    expand

    AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Şanlıurfa'da düzenlediği mitingde yine CHP'ye yüklendi. Erdoğan, CHP için "Yeri geliyor bunlar milliyetçi, yeri geliyor bakıyorsunuz bir anda komünist, bir anda ırkçı" benzetmesinde bulundu.

    Erdoğan, partisinin Şanlıurfa'daki Topçu Meydanı'nda düzenlediği mitingde vatandaşlara hitap etti.

    Anamuhalefet CHP'nin durumunun içler acısı olduğunu iddia eden Başbakan Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Siirt'te yaptığı konuşmada saygısızlık yaptığını öne sürdü.

    Erdoğan yine Kılıçdaroğlu'nun Alevi olduğunu vurguladı

    Başbakan Erdoğan, "Edebini de takın. Zaten 12 Haziran'da benim milletim sana edebini takacak ve taktıracak, merak etme. Alevi kültüründe böyle bir anlayış  yok. Güya oradan geliyor ama bunun bile farkında değil. Hacı Bektaşı Veli'nin rahle-i tedrisatından geçse bu ifadeyi kullanmaz. Ama maalesef geçmemiş" diye konuştu.

    Rahibe hatırlatması

    Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti:

    "Siyaset, ilkeler üzerinden yapılır. Her partinin temel ilkeleri vardır, çizgisi vardır, sınırları vardır, karşı olduğu şeyler, kabul ettiği şeyler vardır. Elbette bir siyasi partinin içinde farklı renkler, farklı düşünceler, farklı değerler olabilir. Ama bunlar da en nihayetinde bir bütünlük, bir uyum, bir ahenk arz eder. Şimdi ben soruyorum; Allah aşkına, bu yeni CHP'nin çizgisi, ilkesi, programı, hedefi, derdi, davası nedir? Bu yeni CHP nasıl bir şeydir? 'Başörtüsüne özgürlük' diyeceksin, 'milletin değerlerine saygı' diyeceksin, ayete 'sinir bozucu' diyeceksin, başörtülü kızlarımızı rahibe gibi göstereceksin, yahu bunların hepsi nasıl bir araya gelir?

    Hadi orayı geçtik... Terör örgütünü savunacaksın, terör örgütü ile birlikte partinin kepengini indireceksin, Ergenekon'a avukatlık yapacaksın, genel af diyeceksin, çetelere kol kanat gereceksin, Dersim'de analar ağlasın deyip, anında çark edip, Tunceli'de milletin karşısına çıkacaksın... Yahu bunların hepsi bir arada nasıl olur?"

    CHP'li Ankara Yenimahalle Belediyesinin, İskilipli Atıf Hoca'nin idam edilmesi kararını veren hakim Ali Çetinkaya'nın ismini bir parka verdiğini hatırlatan Başbakan Erdoğan, diğer adıyla Kel Ali'nin güya adalet dağıttığını ifade etti.

    Ali Çetinkaya'nın, 'Sanığın idamına, şahitlerin bilahare dinlenmesine' diyerek İskilipli Atıf Hoca'yı idam sehpasına gönderdiğini belirten Erdoğan, şöyle devam etti:

    "Sayın Kılıçdaroğlu, dün Afyon'da çıkıyor, bu şahsı, Kel Ali'yi, Ali Çetinkaya'yı büyük devlet adamı olarak ilan ediyor ve savunuyor. Yahu bu nasıl bir devlet adamlığı be? Sen mi bu ülkeye devlet adamı olacaksın, siyaset adamı olacaksın da bu ülkenin önüne geçeceksin? Şahidi dinlemeden, önce idam edip ipini çekeceksin, sonra şahitlerin dinlenmesine diyeceksin. Ondan sonra da bu kararı verene büyük devlet adamı diyeceksin. Yahu sen ne biçim devlet adamısın  be? Senin her yerin dökülüyor. 12 Haziran'da bunlara gereken cevabı milletim verecek. İşine gelirse, eski CHP'ye dönüyor, 'Cumhuriyet kadar eskiyiz' diyor,
    işine gelmezse, 'Biz yeni CHP'yiz' diyor. Yeri geliyor bunlar milliyetçi, yeri geliyor bakıyorsunuz bir anda komünist, bir anda ırkçı. Ne derseniz deyin,bunların hepsi var."

    Kılıçdaroğlu'nun bir iddia ortaya attığını, yarım saat geçmeden kendisinin iddiasını yalanladığını belirten Erdoğan, şunları söyledi:

    "Aileme çok çirkin bir yalan, bir iftira attı. Güya devletin uçağı Ürdün'e kızımın düğün davetiyesini götürmüş. Dün akşam bir televizyon kanalında, kendi sitelerinden sözün tamamını yayınladık. İnkar etti, çünkü dedi ki, benim Ürdün ziyaretimde davetiyeyi verdiğimi, daha sonra bir başka televizyonda söyledi. Ben de dün akşam bu sözün nereden çıktığını bir televizyon kanalında belgesi ile açıkladım. Bunlar böyle. Yalanını bir kez daha suratına vurduk ama kızaracak yüz yok."

    Millete havale etti

    Erdoğan, CHP'yi, MHP'yi ve BDP'yi millete havale ettiklerini dile getirerek, oyunu bozmaları gerektiğini söyledi. BDP'yi eleştiren Erdoğan, "Bunlar sırtlarını PKK terör örgütüne dayamışlar, oy devşirmeye çalışıyorlar" dedi.

    Hakkari'de esnafı tehdit ederek kepenk kapattırdıklarını ifade eden Erdoğan, belediyenin kepenk kapatmayan esnafa ceza kestiğini dile getirdi.

    Erdoğan, Kürtlerin dininin "Zerdüştlük" olduğu, silah tehdidi ile Müslüman olduklarının söylendiğine dikkati çekti. Erdoğan, "Biz el ele vereceğiz, omuz omuza vereceğiz. Demokratik olarak biz hesap soracağız, sandıklarda hesap soracağız" dedi.

    Vatandaşı tehdit edeceksin, niye? 'Mitinge gitme...' Bırak serbest, bırak bakalım ne oluyor? Ev ev telefonla arıyorlar, tehdit ediyorlar. Ondan sonra çıkıyor, 'demokrasi mücadelesidir.' Hadi canım sende, ne demokrasi mücadelesi? Bu BDP'nin demokrasi ile alakası yok, bunların temel hak ve özgürlüklerle alakası yok. Bunların yandaşı, candaşı olan bazı medya gruplarıyla beraber verdikleri bir mücadele var. Dünyada da bunların yandaşları var onu da söyleyeyim. Avrupa'da da var, onu da söyleyeyim. Bunlarda esrar, eroin kaçakçılığından tutun da ne ararsanız PKK terör örgütünde var. Nitekim şu anda Amerika hazinesi bunları tespit etmiş ve oradaki mal varlıklarını dondurmuş durumda. 8 tanesine de şu anda tutuklama kararı vermiş durumda. Niye? İşte bundan dolayı. Aynı şey batıda var, şu anda Avrupa'da bunlar elini kolunu sallaya sallaya dolaşıyorlar. Ne yaparlarsa yapsınlar, biz kendi işimize bakacağız. İnşallah biz bu işi beraber başaracağız."

    Belediye'ye gönderme

    Bölgenin çehresinin değiştiğini belirten Erdoğan, Hakkari'de düzenlenen mitingi hatırlatarak " İnanın kahrolursunuz, yolların halini görseniz kahrolursunuz. Orada BDP belediye başkanı var. Bizden parayı tam hakkıyla alıyor. Beyefendi sen ne biçim belediye başkanısın, sen bu yolları niye yapmazsın? Nedir bu pisliğin hali; ne yol, ne çöp her şey rezillik" dedi.

    Bölgeye yapılan yatırımları anlatan Erdoğan, "Şemdinli'ye suyu biz getirdik, niye biliyor musunuz? Burada Kürtler var diye değil. Biz yaratılanı Yaradan'dan ötürü seviyoruz da onun için" şeklinde konuştu.

    Hakkari'ye Tunceli'ye AK Parti döneminde üniversite açıldığını hatırlatan Erdoğan, Yüksekova'ya ve Hakkari merkeze iki modern hastane kurduklarını söyledi.

    "Gerginliğe, şiddete, tahriklere boyun eğmeden, kararlıkla yolumuza devam edecek, tüm Türkiye ile birlikte inşallah bu bölgeyi de hak ettiği seviyelere ulaştıracağız" diyen Erdoğan, sanatçı İbrahim Tatlıses'i, silahlı saldırıdan sonra jet ambulansla Almanya'ya gönderdiklerini kaydetti.

    Tatlıses'in sağlık durumun iyi olduğunu ifade eden Erdoğan, Ak Parti yetkilileriyle görüştükten sonra milletvekili adaylığından çekildiği için Tatlıses'e teşekkür etti.

    Seçim vaadi: Büyükşehir Şanlıurfa

    Şanlıurfa'ya çok önemli bir müjdesi olduğunu dile getiren Erdoğan, şunları kaydetti:

    "Şanlıurfa türküsü ne diyor: 'Urfa'nın etrafı dumanlı dağlar, içerim yanıyor aney gözlerim ağlar.' Şimdi biz Şanlıurfa'nın o dumanını o hüznünü dağıtıyoruz. Duman ve hüzün artık inşallah türkülerde kalıyor. Şanlıurfa'yı 12 Haziran seçimlerinden sonra büyükşehir statüsünü kavuşturuyoruz. Seçimden sonra çıkaracağımız bir yasa ile nüfusu 750 bini geçen illerimiz büyükşehir statüsüne kavuşacak. Şanlıurfa'nın bütün ilçelerini kapsayacak şekilde Şanlıurfa büyükşehir oluyor. Artık belde kalmayacak. Beldeler hepsi ilçelerin mahalleleri olacak. Çok daha güçlü hizmetleri vereceğiz. Yerel hizmetler çok daha güzel olacak. Süratle kentsel dönüşümler, değişimler yapacağız. Şanlıurfa'yı bu peygamberler şehrini modern bir şehir haline getirmeye hazır mıyız?"
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow