hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    “İyilik Güzellikspor” sahaya çıktı

    “İyilik Güzellikspor” sahaya çıktı
    expand

    Feridun Düzağaç'ın 'İyilik Güzellikspor' ismini verdiği ve geliri Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV)’e bağışlanacak albüm, Sony Music etiketiyle 25 Mayıs itibariyle raflardaki yerini aldı. Albümde Hayko Cepkin, Emre Aydın ve Manga’nın da bulunduğu on bir müzisyen Feridun Düzağaç şarkılarını seslendirdi.

    Sanatçıların yanı sıra Feridun Düzağaç da üç şarkısını yeni düzenlemeleriyle söyledi.

    Ünlü müzisyenlerin de destek verdiği bu albümde; Badem, Bertuğ Cemil, Cem Adrian, Emre Aydın, Hayko Cepkin, Jehan Barbur, maNga, Melis Danişmend, Multitap, Pinhani ve Redd gibi önemli isimler, unutulmayan Feridun Düzağaç şarkılarını seslendirdi. Ünlü müzisyenlerin seslendirdiği on bir şarkının yanı sıra Feridun Düzağaç da, “Yanında”, “Güzün Son Yaprağı” ve “Aşk Çok Uzak” adlı şarkılarının yeni düzenlemeleriyle albümdeki yerini aldı. Albümün geliri Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfı’na bağışlanacak.

    Feridun Düzağaç ile 'İyilik Güzellikspor' hakkında konuştuk:

    Öncelikle albüm fikri nasıl oluştu?

    Albüm benim fikrimdi. Bir buçuk yıl gibi uzun bir süreçte oluştu. Aslında üç nesil şarkı yazarlarını bir araya getirmeyi planladığım bir albümdü. Nasıl ki bu albümdeki genç arkadaşlar benim şarkılarımı söyledilerse ben de bir üst jenerasyondan, ustalardan söyleyecektim fakat o kısmı biraz zorladı bu hale dönüştü ve nihayet yorucu bir sürecin sonunda albüm çıktı.

    Peki spor konseptli bir albüm, neden böyle bir konsept seçtiniz?

    Aslında bu biliyorsunuz TEGV yararına bir albüm futbol ve futbol takımları üzeriden vakıf adına daha hızlı yol alırız ve daha büyük katkılar sağlarız gibi bir umudumuz vardı. Bir de tabii çok uzun hikâye bir şeyin anlamı açıklayınca anlamsızlaşır ama bir futbol takımı olalım dedik iyilik ve güzellikten yana. Türkiye'deki mevcut futbol takımının tam tersi bir şey olsun diye. Yine başta üç büyük kulübümüz olmak üzere onlarla buluşacağız. Sembolik forma değişikliği gibi taleplerimizi ileteceğiz, ziyaret edeceğiz onları.



    Albümde yer alacak müzisyenleri nasıl belirlediniz?

    Şöyle oldu, beni ilgilendiren kısmı hepsinin kendi şarkılarını yazan ve kendi yolculuklarını yaşayan insanlar olmasıydı. Kısmen benim takip ettiğim, takdir ettiğim ve daha önceden iyi kötü kontak kurduğum isimler olmalıydı ki süreç daha hızlı aksın. Ama yine de genel bir davetti. Benim aklıma gelmeyen fakat olmak isteyenler oldu. Olmak isteyip de katılamayanlar oldu. Genel hatları ile herkesin geri dönüşü çok olumluydu.

    Teklif götürdüğünüzde nasıl tepkiler aldınız?

    Katılanlar zaten kayıtsız şartsız büyük bir istekle tamam dediler. Yüksek Sadakat olamadı. Eurovision dolayısıyla belki de. Gripin menajerleri yüzünden olamadıklarını söylediler. Menajerlerinin izin vermediğini söylediler. Bir de ben özellikle Ceza'ya bir çok kanaldan haber gönderdiğim halde olumlu ya da olumsuz geri dönme nezaketi göstermedi. Ama onun dışında kadromuz zaten buydu ana hatları ile ve sağ olsunlar.

    Şarkıları nasıl belirlediniz?

    Tamamen özgürdü arkadaşlar sadece 'Alev Alev' üzerinde bir yoğunlaşma oldu, o yüzden onu muaf tuttuk. Kimsenin kalbi kırılmasın diye.

    Bir şarkıyı birden fazla müzisyenin istediği oldu mu? Onu nasıl kararlaştırdınız?

    Çok olmadı onlar. Sadece 'Çok Âşık' şarkısını Pinhani seçmişken Melis de bu şarkıyı istedi öyle bir çakışma oldu. Onun dışında Redd çok 'Nadas' ile 'Hazır Cevap' arasında gitti geldi. Ama genelde herkes kendi şarkısını seçti. Sadece Badem ve Hayko'nun şarkılarını ben önerdim. Çünkü 'Deli'yi Hayko'ya çok yakıştırıyordum. Hayko'nun kendisi orijinal bir deli olduğu için. Badem'in şarkısını da ben çok ısrar ettim.

    Albüm ne kadar sürede tamamlandı? Kayıt süreci nasıl geçti?

    O noktada arkadaşlar imkansızı başardılar. Çünkü bu albüm, çok uzun bir hikâyesi olan bir albüm. Uzun süre tıkalı kaldı. Ustalar kısmı çok yordu. Ben geri adım attım. Sonra Sony Müzik kapıları açınca bir anda hızlandırdık ve bu sefer arkadaşlardan çok kısa sürede mucizeler yaratmasını bekledik ve hepsi de bunu başardılar. Açıkçası bu aşamada çok teşekkür borçluyum dostlara.



    Albümde Türkiye'nin önemli müzisyenleri sizin şarkılarınızı seslendirdi. Şarkılarınızı onlardan dinlemek nasıl bir duyguydu, neler hissettiniz?

    Ben ilk defa bu şarkıları yazdığım için ekstradan iyi hissettim. Başka seslerden dinleyince belki tevazudan belki başka bir şeyden şarkılara konduramadığınız şeyleri gördüm. Yani güzel şarkılarmış, güzel şarkılar yazmışım onu anladım. Öyle bir faydası oldu bana. Bir de hep iddiam vardı. Müzik sektöründeki şartlar on yıl önceki gibi olsaydı 'Uykusuza Masallar' çok daha fazla satardı iddiasındaydım ben. Hiç değilse müzisyen arkadaşlarımın seçimleri bu tezimi kanıtlamış oldu. Çünkü en çok bu albümden şarkı seçildi. Benim için farklı noktalardan baktığım ve farklı güzellikler yakaladığım bir albüm oldu.

    Klip çekmeyi düşünüyor musunuz? İlk kimin şarkısına çekilecek?

    Birkaç tanesine çekmeyi düşünüyoruz. Şu anda bir belirsizlik var. Her biri çok değerli ve yoğun insanlar ve uygun zaman bulmakta zorlanıyoruz. Ama bu albümün birkaç tane klipi olacak. İlk klip için bir kaç şarkı üzerinde konuşuluyor.

    Albümün tanıtım konseri olacak mı?

    Türlü sebeplerden bir araya gelmek çok zor. Ben de zaten çok yoruldum. Şarteli kapatıyorum tatile gidiyorum. Fotoğraf çekiminde de anca belli sayıda bir araya gelebildik. Lansman zor olacak. Ama zaten raflardaki yerini aldı. İyi gittiğini de az önce yapımcısından öğrendik. Bu albümün dinleyicisi olmasın taraftarı olsun. İyilik Güzellikspor bizi sevemeyenlerin de alması gereken daha doğrusu alırlarsa çok büyük güzellik yapacakları bir albüm olacak. Çünkü bu bir vakfın logosuyla menfaatine çıkan, bu anlamda bu kadar güçlü organik ilişkiyi barındıran ilk albüm. Belli sosyal sorumluluk projelerinde bu tip katkılar göz ardı edilmiyor ama bu gerçekten organik olarak vakfın albümü.

    Vakıf ile ilişkileri nasıl kurdunuz, bu süreç nasıl gelişti?

    Önce doğru vakfı seçtik. Karşılıklı olarak samimiyetimizden emin olduk. Çünkü her iki anlamda da her iki tarafında suiistimal edilmediği bir süreç olması gerekiyordu. Çünkü yardım konusunda Türk insanı çok gönüllü ama aynı zamanda da çokta suistimal edilmiştir bu işler. Karşılıklı bir samimiyet testinden sonra -ki çok uzun değil- birkaç görüşmeden sonra her şey ortaya çıktı ve öyle devam ediyor.

    Başka böyle bir proje düşünüyor musunuz? Bu albümün devamı ya da ikinci bir albüm gibi?

    Yeni bir proje düşünemeyecek kadar yorgunum. Şimdi keyfini çıkarmayı umuyorum ve çıkarıyorum da açıkçası. Umarım çok daha güzel olacak.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow