hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Denizli'de hayali seçmen

    Denizlide hayali seçmen
    expand

    CHP Denizli Merkez İlçe Başkanı Ömer Yurtseven, kentte binlerce hayali seçmen türediğini, Türkiye'nin kader seçimine şimdiden şaibe düştüğünü iddia etti. Yurtseven, Yeşilköy Mahallesi'ndeki 1161 no'lu sandıkta oy kullanacaklar listesinde adı bulunan Suudi Arabistan vatandaşı Medine doğumlu kişiyi günlerdir aradıklarını, ancak Denizli'de izine rastlayamadıklarını söyledi.

    Parti binasında basın toplantısı düzenleyen Ömer Yurtseven, yaptıkları araştırmalar sonucunda nerede yaşadıkları belli olmayan binlerce seçmenin sahte adreslerde ikamet ediyor gösterildiğini iddia ederek şunları söyledi:

    "Türkiye'nin kader seçimi olan 12 Haziran seçimi öncesi Denizli'de binlerce hayali seçmen türedi. Sadece bizim partililerimiz son günlerde 121 hayali seçmen kütüğü tespit etti. Seçimlere şimdiden şaibe düştü. Çok sayıda kişi sahte ikamet adresleri gösterilerek seçmen yapılmış. Bu büyük bir organizasyon. Seçim Kurulu ve Cumhuriyet Başsavcılığı'nı göreve davet ediyoruz. Seçimlere daha süre var. Sahtekarlık tespit edilebilir. Bu kirli tezgahı hazırlayanlar bulunup yargılanmalıdır."

    Suudi Arabistan vatandaşı seçmen

    Türkiye'deki 52 milyon seçmene karşılık 69 milyon oy pusulasının neden bastırıldığını şimdi anladıklarını kaydeden Ömer Yurtseven sözlerini şöyle sürdürdü:

    "Yaptığımız araştırmalar sonucu Yeşilköy Mahallesi 1161 nolu sandıkta oy kullanma hakkına sahip görünen Suudi Arabistan vatandaşı tespit ettik. Bu kişiyi de araştırdık, ne tanıyan var ne gören. Gösterilen adreste başkaları oturuyor. Bir AKP'linin 1200 Evler Mahallesi, Hasan Gönüllü Caddesi, Memurlar Sitesi, Kat: 3, No: 10 adresindeki evinde ikamet etmeyen 6 kişinin oy kullanacağını tespit ettik. Bu kişilerin TC kimlik numaralarını alıp söz konusu konuta gittik ve evsahibini uyardık. Bize 'Ben AK Partili'yim, bu insanlar burada oy kullanacaklar, bedelini ödemeye razıyım' yanıtını verdi.'

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow