hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Genelkurmay ve Hava Kuvvetleri'ne istifa çağrısı

    Genelkurmay ve Hava Kuvvetlerine istifa çağrısı
    expand

    İzmir 1. Bölge bağımsız milletvekili adayı emekli Korgeneral Yaşar Müjdeci, Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Bilgin Balanlı ve Hava Harp Okulu Komutanı Tümgeneral İsmail Taş'ın tutuklanmasına dikkati çekerek, "Askerlerini koruyamayan Genelkurmay başkanı ve Hava Kuvvetleri Komutanı hemen istifa etsin, sine-i millete dönsün" dedi.

    Cumhuriyetçi Güçbirliği Platformu tarafından, İzmir'in Bornova ilçesindeki Cumhuriyet Meydanı'nda miting düzenlendi.

    Mitingde konuşan Müjdeci, AK Parti'nin çılgın projelerinin yanında son günlerde "çılgın hareketlerde de bulunduğunu", seçimler öncesi komutanların tutuklanmasının bir güç gösterisi ve mesaj olarak algılanması gerektiğini söyledi.

    "AK Parti'nin, komutanları tutuklayarak orduyu hamur gibi yoğurabileceğini göstermeye çalıştığını" iddia eden Müjdeci, "Askerini koruyamayan Genelkurmay Başkanı ve Hava Kuvvetleri Komutanı hemen istifa etsin, sine-i millete dönsün. Eğer siz koruyamazsanız biz koruyacağız" dedi.

    Mitingde, Doğu Perinçek'in gönderdiği mesaj okundu. Doğu Perinçek'in eşi Şule Perinçek de bir konuşma yaparak İzmir 2. Bölge Bağımsız Milletvekili Adayı Doğu Perinçek için destek istedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow