hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Perinçek Gül'e hakaretten yargılandı

    Perinçek Güle hakaretten yargılandı
    expand

    Ergenekon davasının tutuklu sanığı Doğu Perinçek’in savunması sırasında sarf ettiği sözlerle Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davanın ilk duruşması görüldü.

    Silivri 2. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen dava saat 11.00’de başladı.

    Duruşmada sanık İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ve avukatları hazır bulundu.

    Silivri 1 No’lu cezaevinde tutuklu bulunan sanık Perinçek duruşmaya Jandarmalar nezaretinde getirildi.

    Davanın iddianamesinde müşteki olarak yer alan Abdullah Gül'ün avukatları ise duruşmaya katılmadı. Duruşmaya ayrıca İşçi Partili 6 kişi izleyici olarak katıldı.

    Perinçek kimlik tespitinin ardından aslında sarf ettiği "Cumhuriyet yıkıcıları iktidara gelmiştir" sözün kendisine ait olmadığını savundu.

    Sanık Doğu Perinçek, "Bu söz Anayasa Mahkemesi'nin Adalet ve Kalkınma Partisi'nin kapatılması istemi ile açılmış olan dava neticesinde bu partinin laiklik karşıtı akımların odağı olduğu şeklindeki tespitine dayanmaktadır. Anayasa Mahkemesi her ne kadar böyle bir tespit yapmışsada kapatma kararı vermeyip para cezasına hükmetmiştir" dedi.

    Laiklik karşıtı akımların odağı olduğu tespit edilen bir partinin kapatılmamasının da bir hukuk ucubesi olduğunu iddia eden Perinçek, "Abdullah Gül'ün bu eylemlere katkıda bulunduğu tespit edilmiştir. 9 Aralık 2011 tarihli duruşmada 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde Anayasa Mahkemesinin tespit ettiği durumu sarf ettim" diye konuştu.

    Sanık Perinçek, sözleri nasıl sarfettiğinin görülebilmesi için Ergenekon davalarına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nden suç işlendiği iddia edilen duruşmaya ait sesli ve görüntülü kayıtların istenmesini talep etti.

    Perinçek, "Sözleri hangi hal ve tavır içerisinde ve mimiklerle sarf ettiğimin bu mahkemece gözlemlenmesini istiyorum" şeklinde konuştu.

    Duruşma ertelendi

    Sanık Perinçek'in savunmasını tamamlamasının ardından avukatı Mehmet Cengiz, sanık Perinçek'in siyasi faaliyetleri çerçevesinde işlediği iddia edilen bir suçtan yargılandığını belirtti.

    Cengiz, "Müvekkilimin yargılandığı konu ile savunmalarda geçen kişi ve olaylar arasında savunma bütünlüğü vardır" dedi. Avukat Cengiz, Doğu Perinçek hakkında beraat kararı verilmesini talep etti. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde suç tarihine ilişkin görüntülü olarak kaydedilen duruşma tutanağının bir suretinin incelenmek üzere istenmesine karar veren mahkeme, duruşma 05 Ekim 2011 tarihine ertelendi.

    İddianamede 9 Aralık 2010 tarihinde görülen duruşmada Doğu Perinçek'în, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e "Türkiye'de Cumhuriyet Yıkılmıştır. Cumhuriyet yıkıcıları iktidara gelmiştir" dediği iddia ediliyor.

    İddianamede Perinçek'in Cumhurbaşkanına hakaret içeren ifadeleri kullanarak atılı suçu işlediği belirtiliyor.

    Doğu Perinçek'in Cumhurbaşkanına hakaret ettiği iddiasıyla bir yıldan dört yıla kadar hapis cezası isteniyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow