hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Şanlıurfa karıştı

    Şanlıurfa karıştı
    expand

    Şanlıurfa'da seçim sonuçları açıklandıktan sonra BDP'nin desteklediği bağımsız milletvekili adaylarından İbrahim Binici'nin taraftarlarının yaptığı protesto yürüyüşüne polis müdahale etti.

    Binici'nin milletvekili seçilemediğini düşünen taraftarlarının  yürüyüşüne polis engel olmak istedi. Göstericilerin molotof kokteyli atmaya başlaması üzerine polis gaz bombası ve tazyikli su kullandı. Göstericilerle polis arasındaki çatışma, bir süre ara sokaklarda devam etti.gelen sonuçlarda İbrahim Binici'nin de seçimi kazandığı öğrenildi.

    Seçim sonrası Siirt karıştı


    BDP'nin Siirt'te desteklediği bağımsız milletvekili adayı Gültan Kışanak'ın seçilmesinin ardından yapılan kutlamalar, yasadışı gösteriye dönüştü. Polisin defalarca uyarılarına rağmen kalabalığın, PKK ve Öcalan lehinde slogan atması üzerine polis sert müdahalede bulundu.

    Kışanak, Bağımsız Belediye Başkanı Selim Sadak ve BDP İl Başkanı Faruk Sağlam, Atatürk Bulvarı'nda oturma eylemi başlattı.Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından, Eruh yolu üzerindeki BDP binası önünde saat 20.00'da toplanan yaklaşık 1000 kişi, sazlı sözlü ve havai fişekli kutlama yaptı. Gültan Kışanak'ın kutlamalarda parti binasının penceresinden yaptığı balkon konuşması sırasında sürekli olarak PKK ve Abdullah Öcalan lehinde slogan atılması üzerine polis göstericileri uyardı. Polisin defalarca uyarılarına aldırış etmeyen kalabalık grup yasadışı gösterilerine devam etti. Bunun üzerine polis, göstericilere sert müdahalede bulunarak dağıtmaya çalıştı. Polis, göstericilere karşı jop, tazyikli su ve gaz bombası kullandı. Bunun üzerine göstericiler ara sokaklara kaçarken, polis de kaçan göstericileri yakalamak için mahalle aralarına girdi.Bu olaydan sonra Gültan Kışanak, Bağımsız Belediye Başkanı Selim Sadak ve BDP İl Başkanı Faruk Sağlam, Atatürk Meydanı'na gelerek, polisin orantısız güç kullanmasını protesto etmek üzere oturma eylemi başlattı.

    Oturduğu yerde basın açıklaması yapan Gültan Kışanak, seçim süreci boyunca sürekli zorluklarla karşılaştıklarını belirterek, "Olayların başlamasından sonra vali beyi aradık. Telefonlarımıza çıkmadı. Polis halkımızın zaferini gölgede bırakan orantısız bir güç kullandı. Polisin bu sert tavrını protesto etmek üzere arkadaşlarımızla birlikte burada oturma eylemi başlattık. Sayın vali bey buraya gelmeyene kadar da eylemimiz devam edecek" dedi.
    Bu arada gösteriler sırasında polisin sıktığı bir kaç gaz bombası, gazeteci polislerin arasına düştü. Etrafa yayılan bir gazdan etkilenen bir polis ambulans ile Siirt Devlet Hastanesi'ne götürülürken, civarda bulunan bir vatandaş gazeteci ve polislerin üzerine hortumla su sıkarak yardımcı olmaya çalıştı.

    Polis ile göstericiler arasında mahalle aralarındaki kovalamacası devam ederken, Gültan Kışanak ve BDP'li yönetcilerin başlattığı oturma eylemi de sürüyor.

    Şırnak'ta patlama

    Bu arada Şırnak kent merkezinde BDP'li bir grubun seçim sonuçlarını kutladığı sırada meydana gelen patlamada 6'sı ağır 10 kişinin yaralandı.

    BDP'LİLERİN KUTLAMASINDA BOMBA PATLADI
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow