hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    AK Parti 325 mi 326 mı?

    AK Parti 325 mi 326 mı
    expand

    İlçe seçim kurullarına oylarla ilgili itiraz eden MHP, Meclis'teki sandalye sayılarının 53'ten 54'e yükseldiğini, AK Parti'nin en genç milletvekili Muhammet Bilal Macit'in vekilliğinin düştüğünü savunuyor. AK Parti ise il birleştirme tutanakları sonuçlarına göre bunun doğru olmadığını söylüyor. AK Parti genel başkan yardımcısı Hüseyin Çelik, "vekil sayımız 325'e düşmedi, Muhammet Bilal Macit seçildi" dedi..

    Çelik, AK Parti Genel Merkezi'nde, Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısının ardından açıklamalarda bulundu ve soruları yanıtladı.

    "Milletvekili sayılarında değişiklik olduğu ifade edilmişti. Bu noktada kesinlik kazandı mı? Sandalye sayısı indi mi? Yeni anayasa çalışmaları, bir yol haritası benimsendi mi?" şeklindeki sorulara Hüseyin Çelik, şu yanıtı verdi:

    "Birincisi ile ilgili bizim arkadaşımız 27 yaşında en genç milletvekili unvanına sahip olan Muhammet Bilal Macit seçilmiştir, hayırlı olsun. AK Parti'nin milletvekili sayısı 325'e düşmedi, 326'da kaldı. İl birleştirme tutanaklarının sonuçları yayınlandı. Belki çok büyük bir oy farkıyla değil, cüzi bir oy farkıyla da olsa Muhammet Bilal Macit arkadaşımız seçildi. Kendisinin bir esprisi var -böyle gidip gidip geldiği için- 'Ben en genç milletvekiliydim. Bu kararsızlık sürecinde bir gecede en yaşlı oldum' demiştir.

    Anayasa ile ilgili olarak balkon konuşmasına atıfta bulunmak istiyorum. Bizim milletvekili sayımız 326 değil de 386 da olsaydı 400 de olsaydı, biz mutlaka diğer siyasi partilerin kapısını çalacaktık. Olması gereken budur çünkü bu hazırlanacak olan Anayasa, tek başına AK Parti'nin veya AK Parti'lilerin anayasası olmayacaktır, 74 milyon insanın anayasası olacaktır. 74 milyon bireyin devletle sözleşmesi anlamına gelen bir anayasa olacaktır.

    Eğer 'darbe anayasalarını ve ferman anayasalarını bir kenara bırakalım' diyorsak, bu toplumda ciddi bir uzlaşma ile böyle bir anayasanın yapılması gerekiyor. 26 maddelik anayasa değişiklik paketini de ele aldığımızda muhalefetin kapısını çaldık. O zaman hatırlayacağınız gibi CHP 'biz kapıları açmayız' dedi. MHP 'çay içer giderler' dedi, BDP üzerine düşen sorumluluğu yapmadı."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow