hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    AKP'den ılımlı mesajlar

    AKPden ılımlı mesajlar
    expand

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, MKYK toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Açıklamalarından sonra basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Çelik, anayasanın yenilenmesi süreciyle ilgili bir soruyu cevaplarken, “Bizim milletvekili sayımız 326 değil de 386 da olsaydı, 400 de olsaydı, biz mutlaka diğer siyasi partilerin kapısını çalacaktık" dedi.

    Açıklamalarında, MKYK toplantısında genel olarak seçim sonuçlarının değerlendirilmiş olduğunu bildiren Çelik, AK Parti'nin, Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde oy oranının düştüğüyle ilgili yorumlara itiraz etti ve “AK Parti'nin oyları yüzde 4.25 oranında Doğu Anadolu'da artmıştır," dedi.

    “Doğu'da BDP'ye, Akdeniz'de CHP'ye fark attık"

    AK Parti'nin Doğu Anadolu'da BDP'ye 30 puan fark attığını kaydeden Çelik, bu farkın Güneydoğu Anadolu'da ise 15 puan olduğunu söyledi. AK Parti'yi ana muhalefet partisi CHP ile de karşılaştıran Çelik, Akdeniz'de AK Parti'nin oy ortalamasının yüzde 42.62 olduğunu ve CHP'ye 13 puan fark atıldığını kaydetti.

    “Maçtan sonra el sıkışmak hatta formaları değiştirebilmek lazım"

    Seçim kampanyası sürecindeki yüksek tansiyonu değerlendirirken, “Seçim bittikten sonra meydanlardaki olumsuzlukların sürdürülmemesi gerektiğini düşünüyoruz,ö diyen Çelik, spordan bir örnek verdi ve “Hani futbol sahasında futbolcular birbirlerin faul yapabilirler, istemeden çarpışabilirler, birbirlerini incitebilirler ama maç bittikten sonra el sıkışıp öpüşebilmek hatta formaları değiştirebilmek bir spor centilmenliğidir. Bu spor centilmenliğinin siyasi centilmenlik olarak da yansımış olması lazım…" ifadelerini kullandı.

    “Dördüncü olağan kongre için hazırlık bugün başlatıldı"

    AK Parti'nin 4'üncü Olağan Büyük Kongresi'nin 2012 Sonbaharında yapılacağını hatırlatan Çelik, bununla ilgili sürecin bugünden itibaren başlatıldığını duyurdu.

    Açıklamalarından sonra gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Çelik, en genç milletvekili adayları olan Muhammet Bilal Macit'in seçilmemiş olduğuyla ilgili yorumların hatırlatılması üzerine, bu adayın seçilmiş olduğunu ve vekil sayılarının 326 olduğunu belirtti.

    Çelik, anayasanın yenilenmesi süreciyle ilgili bir soruyu cevaplarken ise şunları söyledi:
    “Bizim milletvekili sayımız 326 değil de 386 da olsaydı, 400 de olsaydı, biz mutlaka diğer siyasi partilerin kapısını çalacaktık. Olması gereken budur. Çünkü bu hazırlanacak olan anayasa tek başına AK Parti'nin ve AK Partililerin anayasası olmayacaktır, 74 milyon insanın anayasası olacaktır… Eğer darbe anayasalarını ve ferman anayasalarını bir tarafa bırakalım diyorsak bu toplumda ciddi bir uzlaşmayla böyle bir anayasanın yapılması gerekiyor."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow