hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hakkari'de silahlı saldırı: 2 şehit

    Hakkaride silahlı saldırı: 2 şehit
    expand

    Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde şehit edilen uzman çavuşlar Yahya Karakaya ve Murat Özkozanoğlu ile ilgili Genelkurmay Başkanlığı'ndan açıklama yapıldı. Kurumun internet sitesinden yapılan açıklamada, iki uzman çavuşun pusu kurularak yakın mesafeden arkalarından ateş edilerek şehit edildiği belirtildi.

    Genelkurmay Başkanlığı, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde iki uzman çavuşu şehit eden teröristlerin sivil vatandaş gibi davranarak kaldıkları apartmanın önünde pusu kurdukları uzman çavuşlara arkadan ve yakın mesafeden "hunharca" ateş ettiklerini bildirdi.

    Genelkurmay Başkanlığının internet sitesindeki bilgiye göre, Dağ Komando Tugay Komutanlığında görevli Piyade Uzman Çavuş Yahya Karakaya ve Piyade Uzman Çavuş Murat Özkozanoğlu, sivil kıyafetleri ile göreve gitmek üzere sabah saatlerinde kirada oturdukları evden ayrıldı. Bu sırada apartman çıkışında pusu kurarak uzman çavuşları bekleyen ve vatandaş gibi davranan teröristler, saat 07.10'da arkalarından ve yakın mesafeden "hunharca" ateş ederek uzman çavuşları şehit etti.

    Şehit evinde yas var

    Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde düzenlenen silahlı saldırıda şehit olan uzman çavuş Murat Özkozanoğlu'nun Adana'nın Kozan ilçesindeki evinde yas var.

    Silahlı saldırıda uzman çavuş Yahya Karakaya (26) ile birlikte şehit olan Uzman Çavuş Murat Özkozanoğlu'nun, Türkeli Mahallesinde yaşayan ailesine acı haber, Kozan Garnizon Komutan Vekili ve Jandarma Komutanı Yüzbaşı Kubilay Ünal ile Emniyet Müdürü Sabit Akın Zaimoğlu, sağlık görevlileri nezaretinde verildi.

    Oğlunun şehit olduğunu öğrenen anne Arseven Özkozanoğlu Kozan Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı, baba Hasan ise yanındakilere sarılarak uzun süre ağladı. Şehidin baba evine belediye zabıta ekiplerince Türk bayrağı asıldı.

    Kız kardeşi Hülya Özkozanoğlu, kardeşi ile dün telefonda konuştuğunu belirterek, öldüğüne inanmak istemediğini söyledi. Murat Özkozanoğlu'nun 1,5 yıllık evli ve eşi Neziha'nın 5 aylık hamile olduğu öğrenildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow