hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Adalı ve Havutçu tutuklandı

    Adalı ve Havutçu tutuklandı
    expand

    "Şike soruşturması" kapsamında tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen BJK Asbaşkanı Serdal Adalı ile teknik direktörü Tayfur Havutçu'nun da aralarında bulunduğu 5 kişi tutuklandı.

    Futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan Beşiktaş Jimnastik Kulübü Asbaşkanı Serdal Adalı ile Futbol Takımı Teknik Direktörü Tayfur Havutçu’nun da aralarında bulunduğu 5 kişi çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklandı.

    Soruşturma kapsamında Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’nde savcılık sorgularının ardından tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevkedilen Beşiktaş Jimnastik Kulübü Asbaşkanı Serdal Adalı, Futbol Takımı Teknik dİrektörü Tayfur Havutçu, kulübün protokol ve futbol A takım Güvenlik Müdürü Ahmet Ateş ve futbolcular İbrahim Akın ile İskender Alın'ın çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece sorguları yapıldı.

    Nöbetçi İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi, sorgusu tamamlanan 5 kişinin tutuklanmasına karar verdi. 5 kişi, tutuklanmalarının ardından Metris Cezaevine gönderildi.

    Adliyenin yemekhane kapısından polis aracına bindirilerek güvenlik önlemleri altında cezaevine gönderilen tutuklulara, adliye önünde bekleyen bir grup şike olaylarına karıştıkları gerekçesiyle bağırarak tepki gösterdi.

    Grup, çevik kuvvet ekipleri tarafından dağıtıldı.

    Havutçu'nun Beşilktaş serüveni

    Tayfur Havutçu, Beşiktaş'ta 4 aydır teknik direktörlük yapıyordu. Yardımcılığını yaptığı Alman teknik adam Bernd Schuster'in istifasının ardından 15 Mart 2011 tarihinde kulüp yönetim kurulunca teknik direktör olarak göreve getirilen Tayfur Havutçu, takımının başında Ziraat Türkiye Kupası'nı kazandı.

    Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu, 16 Mayıs 2011 tarihinde internet sitesi aracılığıyla yaptığı açıklamada, Havutçu'nun sözleşmesini bu sezondan başlamak üzere 2 artı 1 yıl uzatma kararı almıştı.

    Fenerbahçe, Kocaelispor ve Beşiktaş'taki futbolculuk döneminde birçok kupa kazanan 41 yaşındaki Tayfur Havutçu, (A) milli formayı ise 45 kez giyerken, 6 kez fileleri havalandırdı.

    Beşiktaş Kulübü'nden açıklama


    Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu, asbaşkan Serdal Adalı, futbol takımı teknik direktörü Tayfur Havutçu ve protokol müdürü Ahmet Ateş'in, futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında tutuklanmalarının ardından açıklama yaptı.

    Siyah-beyazlı kulübün internet sitesinde, mahkemenin tutuklama kararının ardından saat 02.54'te yönetim kurulu imzasıyla yapılan açıklamada şöyle denildi:

    "03.07.2011 tarihinde başlayan ve halen devam etmekte olan soruşturma kapsamında, yöneticimiz, teknik direktörümüz ve protokol müdürümüzün tutuklu olarak yargılanmalarına hükmedilmesi tüm camiamızı derinden üzmüştür. Yönetim kurulumuzun ve tüm camiamızın yüce Türk adaletine güveni tam olup, futbol komitesi başkanı ve asbaşkanımız Sayın Serdal Adalı, teknik direktörümüz Sayın Tayfur Havutçu ve protokol müdürümüz Sayın Ahmet Ateş'in bu süreçten aklanarak çıkacağına inancımız tamdır. Yönetim kurulumuz, bu hukuki sürecin her aşamasını yakinen takip etmektedir. Bu dönemde büyük Beşiktaş camiasının, her zaman olduğu gibi, desteğini esirgemeyeceğine inancımız sonsuzdur."

    TS yöneticisi serbest


    Öte yandan Trabzonspor Kulübü yöneticisi Recep Denizer ile idari menajer Caner Çuvalcıoğlu serbest bırakıldı.

    TFF eski yöneticisi Ufuk Özerten de savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

    Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, futboldaki şike iddialarına ilişkin, "Türk futbolu şu anda üzüntülü ve sıkıntılı bir dönemden geçiyor. Yanlış yapan cezasını çeksin" dedi.

    Rıza Çalımbay'dan yalanlama


    Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay ise, futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında hakkında çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

    Çalımbay, Sivasspor Kulübü'nün resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

    "Son günlerde basında hakkımda çıkan haberlerde futbolda şike iddiasına yönelik soruşturmada bilgime başvurulmak için emniyete çağrıldığım şeklinde haberler çıkmaktadır. Hakkımda çıkan bu haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Şahsıma, bugüne kadar gerek emniyetten, gerek savcılıktan bir çağrıda bulunulmamıştır. Takımımla beraber Avusturya kampında çalışmalarımızı aralıksız sürdürmekteyiz. Kamuoyuna saygıyla arz ederim."

    Vural da teknik takibe takılmış

    Şike soruşturmasında gözaltına alınan eski Konyaspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural’ın Fenerbahçe ile oynanan maç sonunda Fenerbahçe tesislerine girerken polis kamerası tarafından görüntülendiği iddia edildi. Vural’ın Fenrbahçenin 2-0 kazandığı maç öncesinde soruşturmada tutuklanan İlhan Ekşioğlu ile de telefon görüşmelerinin dinlemeye takıldığı belirtiliyor. Maç öncesinde Ekşioğlu ile telefonda görüştüğü öne sürülen Vural’ın, maçın bitiminde de Fenerbahçe tesislerine gittiği iddia ediliyor. Vural’ın telefon konuşmaları ve Fenerbahçe tesislerine yaptığı ziyaretin polis tarafından kayıt altına alındığı iddia ediliyor.

    ‘Başbakan’a komplo’ yalanlandı

    Öte yandan Trabzon Başkanı Sadri Şener’e gözaltında “Genel seçimler öncesinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a komplo kurdunuz mu?” şeklinde soru sorulduğuna yönelik iddia yalanlandı. Soruşturma dosyasında böyle bir sorunun yer almadığı ifade edildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow