hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    TSK'da deprem: Komutanlar emeklilik istedi

    TSKda deprem: Komutanlar emeklilik istedi
    expand

    Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner ile Hava, Kara ve Deniz Kuvvetleri Komutanları emekliliklerini istedi. Koşaner'in emekliliği Resmi Gazete'de yayımlandı.

    Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner'in emeklilik talebinin Cumhurbaşkanlığı'na arzının Bakanlar Kurulu'nca kararlaştırıldığına dair karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

    Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlanan karar şöyle: "Genelkurmay Başkanı Orgeneral Sebahattin Işık Koşaner'in (P.1965-3) emeklilik talebi üzerine, 926 sayılı Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanununun 49. maddesinin (h) bendi gereğince 29 Temmuz 2011 tarihinden geçerli olmak üzere emekliye ayrılmasının Cumhurbaşkanlığı Yüce Katına arzı, Bakanlar Kurulunca 29 Temmuz 2011 tarihinde kararlaştırılmıştır."

    3 kuvvet komutanı da ayrıldı

    Koşaner'le birlikte Kara Kuvvetleri Komutanı Erdal Ceylanoğlu, Deniz Kuvvetleri Komutanı Eşref Uğur Yiğit ve Hava Kuvvetleri Komutanı Hasan Aksay da emekliliklerini istedi.

    Orgeneral Erdal Ceylanoğlu, Oramiral Eşref Uğur Yiğit ve Orgeneral Hasan Aksay'ın 5434 sayılı Emekli Sandığı Kanunu gereğince emekliye ayrılma talepleri de Milli Savunma Bakanının onayıyla 29 Temmuz 2011 tarihi itibariyle kabul edilerek işleme konuldu.

    Emeklilik haberlerinin çıkmasından hemen sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ile görüştü.
    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Atalay, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaer'in emekliliğini istediğinin duyulmasının ardından Başbakanlık Merkez Bina'ya geldi.

    Başbakan Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Atalay ile bir süre görüştü.

    Köşk'te üçlü zirve

    Emeklilik haberlerinden sonra Jandarma Genel Komutanı Necdet Özel de, Başbakanlık binasına gelerek içeride 40 dakika kaldı.

    Özel'i, Başbakanlık Merkez Bina'dan, Başbakanlık Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan uğurladı.

    Özel, daha sonra Çankaya Köşkü'ne çıktı. Özel'den sonra Başbakan Erdoğan da bu görüşmeden sonra Köşk'e giderek Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile birlikte üçlü bir zirve gerçekleştirdi.

    Gül, Erdoğan ve Özel arasındaki görüşme yaklaşık 45 dakika sürdü. Görüşmeden sonra Başbakan Erdoğan, Çankaya Köşkü'nden ayrılarak resmi konuta geçti.

    Bu görüşmelerden sonra bu kez de Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala, Çankaya Köşkü'ne çıktı.

    Ala, yaklaşık 20 dakika sonra Çankaya Köşkü'nden ayrıldı. Buradan Başbakanlığa geçen Ala saat 22.30'da tekrar Çankaya Köşkü'ne giriş yaptı, burada 5 dakika kalan Ala Köşk'ten ayrıldı.

    Başbakanlık, 1 Ağustos'ta başlaması planlanan Yüksek Askeri Şura Toplantısı'nın kararlaştırıldığı şekilde gerçekleştirileceğini bildirildi.

    YAŞ öncesi gerilim

    YAŞ'ta tutuklu generallerin durumuyla ilgili krizin çözülmesi için bir dizi toplantı yapılmıştı. Komuta kademesinin tutuklu generallerle ilgili rahatsızlık duyduğu belirtiliyordu.

    YAŞ bu durumda pazartesi günü Genelkurmay Başkanı Koşaner olmadan toplanacak.

    Genelkurmay Başkanı Org. Koşaner, görevi geçen yıl İlker Başbuğ'dan devralmıştı.

    TSK'nın 27'nci Genelkurmay Başkanı olan Orgeneral Işık Koşaner, 30 Ağustos 2010 tarihiden bu yana bu görevi sürdürüyordu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow