hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Uzaylılar"a tombala baskını: 80 gözaltı

    Uzaylılara tombala baskını: 80 gözaltı
    expand

    İstanbul Ataşehir ve Esenler'de tombala oynatılan iki farklı mekana yapılan baskında 80 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan bir kişi polise, "Burada bir tek uzaylılar kumar oynamaz. Ben de uzaylıyım ve masumum" dedi.

    Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Kumar Büro Amirliği'ne bağlı ekipler, Esenler ve Ataşehir'de 2 ayrı mekanda kumar oynatıldığı ihbarı üzerine harekete geçti.

    Esenler, Turgutreis Mahallesi Şehit Ali Karahan Caddesi'nde ihbar edilen mekana giden sivil polisler, otomatik tombala makinesinin çektiği numaralarla kumar oynatıldığını belirledi. Bunun üzerine yapılan baskında içeride bulunan 60 kişi gözaltına alındı.

    "Ben uzaylıyım tombala oynamam"

    Minibüslerle Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirilen kumarbazlardan biri, görüntü alan basın mensuplarına, "Burada bir tek uzaylılar kumar oynamaz. Ben de uzaylıyım ve masumum" diye bağırdı. Başka biri ise, "Annemin dırdırından kaçıp tombala çektim. Ama bu kez de polisten kaçamadım" dedi.

    Ataşehir Yenisahra Mahallesi'nde dernek adı altında kumar oynatılan mekana yapılan baskında ise 20 kişi gözaltına alındı.

    Polisleri hayrete düşüren olay ise içeride çok sayıda güvercin bulunmasıydı. İşletmecinin,"Biz tombala yapana para değil taklalarıyla tanınan Mardin kuşu veriyoruz. Bu suç olmalı" diyerek kendini savunduğu iddia edildi.  Ancak gözaltına alınmaktan kurtulamayan mekan sahibi ile birlikte 20 kişi, Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

    80 kişiye Kabahatler Kanunu'na muhalefetten işlem yapılacağı belirtildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow