hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Akdağ'dan "Tam Gün" eleştirilerine yanıt

    Akdağdan Tam Gün eleştirilerine yanıt
    expand

    Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Tam Gün Yasası"yla ilgili eleştirilere yanıt verdi. Akdağ, "Üniversite içine girmiş ticaret sisteminin sürmesi lazım, mantıkları bu. Bu, bizim üniversitelerimizde eğitimi katleden bir şeydir" dedi.

    Sağlık Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığının Kızılcahamam'da düzenlenen toplantısında konuşan Bakan Recep Akdağ, "Tam Gün Yasası"na değindi. Akdağ, "Biz asla dönüşemez zannedilen hantal, kötü, berbat bir sistemi dönüştürdük" dedi.

    "Üniversite hocasının hastası ile ticari ilişki kurması ahlaki değil"

    Akdağ, üniversite hastaneleri Çapa ve Cerrahpaşa'da Tam Gün Yasası nedeniyle profesörlerin istifa ettiği ve kanser hastalarının ameliyat olamadığı şeklinde, geçtiğimiz hafta basına yansıyan sıkıntılara da yanıt verdi. Bu eleştirilerin haksız olduğunu ileri süren Bakan Akdağ, Bakanlığın, hiçbir kurumu "asimile etmediğini" belirtti.

    Sağlık Bakanı Akdağ, hiçbir özel hastanenin, kendi doktorunun hastayı alıp başka hastaneye götürüp ameliyat etmesine izin vermeyeceğini belirterek, "Bir hocanın, bir uzmanın, özellikle üniversite hocasının hastası ile muayenehanesinde anlaşarak onu tedavi etmesini, hastasını bir özel hastaneye götürerek ticari ilişki kurmasını hem işletme mantığı açısından hem ahlaki açıdan asla doğru bulmuyorum" diye konuştu.

    "Eleştirenler rantın ve ticaretin devam etmesini isteyenler"

    Bakan Akdağ, şunları söyledi:

    "Bu tam gün meselesine bazı üniversitelerimiz, rektörleri dahil bütün üniversiteler demiyorum, çok iyi sahip çıkan var. Onlar başarılı, sorunları yok ya da minimum... Bazı üniversitelerde de rektörler de dahil, yöneticiler ve orada çalışanlar inanılmaz bir direnç gösteriyor. Rant sisteminin devam etmesi lazım, çünkü mantıkları bu. Üniversite içine girmiş ticaret sisteminin sürmesi lazım, mantıkları bu... Bu bizim üniversitelerimizde eğitimi katleden bir şeydir. Rantın ve ticaretin devam etmesini isteyenlerle istemeyenlerin küçük bir mücadelesi bu. Küçük diyorum çünkü bu bize göre bitmiş bir iştir. Meslek örgütleri şunu desin: Hekimlere performansla başka şekilde imkanlar sağladınız, ama bunu yeterli bulmuyoruz. Daha fazla mücadelesini beraber verelim. Eski sisteme dönelim, köhne sisteme dönelim, zulüm sistemine dönelim, ticaret, rantiye sistemine dönelim...Kusura bakmayın biz orada değiliz. Ve bu mücadeleyi biz kazandık, açıkça söyleyeyim. 'Efendim, hastanelerde ameliyat durdu, duracak'. Hadi canım sen de...Çok açık söylüyorum, bu istismara fırsat vermeyeceğim. bizzat ben takip ediyorum."

    Bakan Akdağ, YÖK yönetimine yazı yazdıklarını, Tam Gün Yasası dolayısıyla oluşabilecek eksiklikleri kendilerine bildirmelerini istediklerini belirtti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow