hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ergenekon sanıkları birbirine düştü

    Ergenekon sanıkları birbirine düştü
    expand

    Balyoz Planı davasının tutuksuz sanıklarından Selahattin Gözmen, Ergenekon yapılanması hakkında TV'lerde izlediklerini inandırıcı bulduğunu söyledi ve "Yemin ederim ki, suçsuzum" dedi. Ergenekon sanığı Mehmet Fikri Karadağ, Gözmen'e tepki gösterdi.

    "Balyoz Planı" davasının tutuksuz sanıklardan Selahattin Gözmen'in, televizyon haberlerinde "Ergenekon" soruşturmalarında çıkan bombaları gördüğünde inandığını belirtmesi üzerine, birinci "Ergenekon" davasında da sanık olarak yer alan Mehmet Fikri Karadağ tepki gösterdi.

    İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, ana dava kapsamında yargılanan tutuksuz sanıkların savunmaları alınıyor.

    Tutuksuz yargılanan Selahattin Gözmen, "Balyoz Planı" iddialarını ilk kez televizyonlardan ve gazetelerden duyduğunu söyledi.

    Gözmen, "Gözaltına alınan sanıkların cami bombalayacağı iddialarını duyunca televizyon karşısında en ağır küfürleri saydırıyordum. Ancak daha sonra adımın gazetelerde çıktığını gördüm. Tanımadığım kişilerle ismim aynı listede çıkmış, hatta sicil numaram bile yazıyordu" dedi.

    "Yemin ederim ki, suçsuzum"

    Gözmen, 2 yıldır maddi ve manevi olarak zarar gördüğünü vurgulayarak, "Ben Şanlıurfa'da görev yapıyorum. Aldığım maaşı, çocuklarımın rızkını otobüs paralarına veriyorum. Ben namusum ve şerefim üzerine yemin ederim ki  suçsuzum" şeklinde konuştu.

    "Balyoz" iddialarını basından duyduğunu ifade eden Gözmen'in televizyon haberlerinde "Ergenekon" soruşturmalarında çıkan bombaları gördüğünde inandığını belirtmesi üzerine söz alan birinci "Ergenekon" davasında da tutuklu olarak yargılanan emekli Albay Mehmet Fikri Karadağ, "Siz Ergenekon örgütü hakkında ne biliyorsunuz. Bilmediğiniz konular hakkında konuşmayın. Bu davada bir iftira varsa orada bin misli var. 4 yıldır hiçbir şeyi kanıtlayamıyorlar" dedi.

    Sözlerinin yanlış anlaşıldığını, "Ergenekon" dosyalarındaki olayların gerçek olduğunu söylemediğini ifade eden Gözmen, "Dışarıdan başka görünüyor onu demek istiyorum. Burada herkesin suçsuz olduğuna inanıyorum. Bu kadar albayı, komutanı boşuna tutuklamazlar diyordum, ama ben de suçsuz olduğum halde buradayım" dedi.

    Karadağ da, "İşte Allah hemen başına vermiş. Su-i zan etmek günahtır. Kur'an 'Size bir fasık haber getirdiğinde onu iyice araştırın' diyor. Burada iftiralar var. Bir gün duruşmayı izledin mi? Yandaş basın ne yazmışsa kabul etmişsin" diye konuştu.

    Gözmen de "Hepimiz aynı kaderi yaşıyoruz" dedi. Karadağ da, "Biz mahkeme heyetini görünce 'tamam' dedik. Ali ile Ömer'in olduğu yerde adaletsizlik olmaz. Bir de yanlarında Murat olunca kurtulduk, diye düşündük. Sonra bir baktık 163 kişi tutuklandı. Günah. Cehennemde yanacaksınız" şeklinde konuştu.

    Bu sözler üzerine tebessüm eden Mahkeme Heyeti Başkanı Ömer Diken, Beşiktaş'taki adliyede mahkeme olarak 150 dosyaya baktıklarını ifade ederek, "İşimiz zor bizim. Biz dosyalarımızda, hem bu dünyada hem de öteki dünyada da hesabını veremeyeceğimiz kararların altına imza atmayız" dedi.

    Tutuksuz sanıklardan Fikret Coşkun da, savunmasında adını plana yazan kişi ve kişilerden şikayetçi olduğunu söyledi. Çapraz sorgusu sırasında üye hakim Ali Efendi Peksak'ın "Fişlendiğinizden bahsediyorsunuz. Nasıl fişlendiniz?" sorusuna Coşkun, 1997 yılında evlendiğinde eşinin başının kapalı olduğunu belirterek, "Amirlerimden tenkit aldım. Eşimin başını açtırdım. Bunun için söyledim" dedi.

    Öte yandan Balyoz Planı soruşturması kapsamında mahkemeye sevk edilen bir albay daha tutuklandı. İstanbul Merkez Komutanlığı görevlilerince Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne getirilen ve burada "Balyoz Planı" soruşturmasını yürüten özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Ayar tarafından ifadesinin alınmasının ardından tutuklanması istemiyle İstanbul Nöbetçi 10. Ağır Ceza Mahkemesine sevk edilen bir albayın sorgusu tamamlandı.

    Nöbetçi hakimlik, albayın "darbeye teşebbüs etmek" suçundan tutuklanmasına karar verdi. Soruşturma kapsamında tutuklanan şüpheli sayısı 55 oldu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow