hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ecevit haberine bir gün sonra düzeltme

    Ecevit haberine bir gün sonra düzeltme
    expand

    CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, Bülent Ecevit'in evinin CHP milletvekillerinin öncülüğünde ve parti örgütünün katkılarıyla, satın alınarak partiye bağışlanmasının planlandığını, medyada yer aldığı biçimiyle evin herhangi bir kurum ya da vakfa devredilmesinin söz konusu olmadığını bildirdi.

    Toprak, yaptığı yazılı açıklamada, Ecevit'in Türkiye'nin yetiştirdiği büyük bir devlet adamı ve partinin simge genel başkanı olarak tarihe geçtiğini, ülkede sosyal demokrasinin ve demokratik solun gelişmesinde, iktidar olmasında en büyük katkıyı sağladığını belirtti.

    Herkesin, ama özellikle CHP'lilerin Ecevit'e şükran borcunun bulunduğunu ifade eden Toprak, şunları kaydetti: "Yakın bir zamanda eski Genel Başkanımız Bülent Ecevit'in bir zamanlar Ankara'nın Oran semtinde kullandığı evinin satılacağı bilgisi partimize ulaşmış, Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu büyük bir duyarlılık örneği göstererek bu evin partimize kazandırılmasını istemiştir.

    Bu gelişmeler sonrasında, milletvekillerimizin öncülüğünde ve parti örgütümüzün katkılarıyla Bülent Ecevit'in evinin satın alınarak partimize bağışlanması planlanmıştır. Bugün medyada yer aldığı biçimiyle evin herhangi bir kurum ya da vakfa devredilmesi söz konusu değildir. Bu evde eski Genel Başkanımızın kitapları, onun hakkında yapılan bilimsel, akademik ve edebi çalışmaların yer alacağı bir bölüm oluşturulacaktır. Kütüphane olarak kullanılacak evden, Bilim, Yönetim Kültür Platformumuz yararlanacaktır. Ayrıca kütüphane halkımızın da kullanımına açılacaktır."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow