hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Geçen gün kamyon sürdüm Leonardo Da Vinci"

    Geçen gün kamyon sürdüm Leonardo Da Vinci
    expand

    AB Bakanı Egemen Bağış, tek bir espri ile gün boyu herkesi güldürdü. Bağış katıldığı, "Mesleki Eğitimde Yeni Fırsatlar: Leonardo Da Vinci Programı" tanıtım toplantısında, "Geçen gün kamyon sürdüm, Leonardo da Vinci" dedi ve sosyal medyada gündem oldu.

    AB Bakanı Egemen Bağış,  "Hani bir espri vardır, espri sınırlarını biraz zorlayan bir şeydir, ama halkımızın diline işlemiştir, 'Geçen gün kamyon sürdüm, Leonardo da vinci' diye. Özellikle gençler arasında çok sık kullanılır" diye bir espiri yaptı, gün boyu güldürdü. Sosyal medyada, Twitter'da başka espirilere kaynaklık etti o sözleri.

    "Mesleki Eğitimde Yeni Fırsatlar: Leonardo Da Vinci Programı'nın Mesleki Hareketliliğe Katkısı" konulu izleme toplantısında konuştu Bağış. Aslında Leonardo Da Vinci Programının önemini anlatmaktı niyeti.

    Bağış, "Bu espri de olsa programın önemini ve içeriğini anlatıyor. Edirne'deki bir kamyon şoförü de, Afyon'daki bir marangoz da bu program sayesinde Avrupa'daki muadillerini gidip yerinde görebiliyor, bilgi alışverişinde bulunabiliyor" diye özetledi amacını.

    Da Vinci Programı için sadece bu espiriyi yapmadı bakan,fırsat tanıma konusunda bir de Başbakan Erdoğan'dan örnek verdi: "Birileri 'imam hatip mezunu başbakan kabul edemeyiz' diye engeller koydu ama gelin görün tarihin en başarılı başbakanı oldu. Demek ki insanları hor görmemek lazım, herkese fırsat vermek lazım. İşte Leonardo Da Vinci programı bize onbinlerce vatandaşın Avrupa vizyonunu algılaması için fırsat ortaya koyuyor."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow