hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kasları güzel, kuyruğu zarif, dişleri mükemmel!

    Kasları güzel, kuyruğu zarif, dişleri mükemmel
    expand

    İzmir'in Selçuk ilçesinde düzenlenen "deve güzellik yarışması" ABD'nin önemli gazetelerinde Wall Street Journal'un (WSJ) hafta sonu gazetesine haber oldu.

    Gazetenin ilk sayfadan verdiği "Deve Güreşinden Daha İyisi Nedir? Deve Güzellik Yarışması" başlığıyla çıkan haberde, 29. Selçuk Efes Deve Güreşleri Festivali kapsamında ilk kez düzenlenen deve güzellik yarışmasını, "Chariot" adlı tek hörgüçlü, 680 kiloluk "kasları güzel, kuyruğu zarif, dişleri mükemmel ve en güzel süslenmiş" devenin kazandığı bildirildi.

    Haberde Chariot'un sahibi İsmail Eğilmez'in deveyi birkaç hafta önce 35 bin Türk Lirasına aldığı ve 7 yaşındaki Chariot'a hayatı boyunca bakmayı istediğini söylediği de belirtildi.

    Haberde geçen hafta sonu düzenlenen festivalde, geleneksel deve güreşinin yanı sıra bu yıl ilk kez en güzel ve en süslü devenin seçildiği, yarışmanın festivale olan ilgiyi artırmak amacıyla yapıldığı ve festivali görmeye yaklaşık 20 bin ziyaretçinin geldiği kaydedildi.

    Selçuk Efes Kültür ve Sanat Vakfı Başkanı Metin Çıtak da gazeteye yaptığı açıklamada, deve güzellik yarışmasının deve güreşi festivalini daha cazip hala getirmesini ve Selçuk'u bu anlamda bir merkez yapmayı istediklerini belirtti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow