hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Polis küfürlü konuşanı uyaracak

    Polis küfürlü konuşanı uyaracak
    expand

    Kütahya'nın Simav İlçesi'nde küfürlü ve argo konuşmaların yaygınlaşması üzerine harekete geçen Kaymakamlık, polislerin küfürlü konuşanları gördükleri her yerde uyarmasına karar verdi.

    Kütahya'nın Simav İlçesi'nde küfürlü ve argo konuşmaların yaygınlaşması Kaymakam Yüksel Ünal ve sivil toplum kuruluşlarını harekete geçirdi. Bu durumun engellenmesi için din adamları, öğretmenler ve emniyet mensuplarından yararlanılacak.

    Simav'da rahatsızlığa yol açan küfürlü ve argo konuşmaların bir an önce önüne geçmek ve bu konuda alınacak caydırıcı önlemleri görüşmek için protokol ile sivil toplum örgütleri temsilcilerinin katılımıyla kaymakamlıkta toplantı düzenlendi.

    Kaymakam Yüksel Ünal, ilçede göreve başladığı günden bu yana dikkatini çeken en önemli konunun vatandaşın ninni söyler gibi küfürlü ve argolu konuşması olduğunu söyledi.

    Ünal, bu durumun ilçede yaşam kalitesini olumsuz yönde etkileyerek toplumda büyük bir rahatsızlığa yol açtığını belirtti. Küfürlü ve argo konuşmalardan en fazla zarar gören kesimin hiç kuşkusuz çocuklar olduğunu dile getiren Ünal, kötü konuşma alışkanlığını büyüklerinden model alan çocukların bu durumu normalleştirerek sağda solda bilinçsiz bir şekilde fütursuzca küfür edebildiğini kaydetti.

    Bu çocukların daha fazla davranış problemleri yaşadıklarına dikkat çeken Ünal, "Bu duruma daha fazla müsamaha göstermemeliyiz. Küfürlü ve argo konuşmaları önlemek, uygulanabilir somut çözüm önerileri belirlemek ve bu önerilerin planlı bir şekilde uygulanmasını sağlamak amacıyla burada toplandık" diye konuştu.

    İlçe genelinde küfürlü ve argo konuşmalara son vermek amacıyla yapılan toplantı sonrasında gazetecilere açıklamada bulunan Kaymakam Ünal, "Din görevlileri konuyu bulundukları her platformda gündeme getirecekler, Okullarımızda da öğretmen ve idarecilerimiz öğrencileri sıkça uyaracak, Emniyet mensuplarımız da küfür ve argo konuşmada bulunan vatandaşlarımızı çarşı, pazar ve kahvehanelerde gördükleri her yerde uyaracaklar" diye konuştu.

    Alınan önlemlerin hayata geçirilmesi için kendisinin de daha büyük çaba sarf edeceğini ifade eden Kaymakam Ünal, alınan sonuçları da kamuoyu ile paylaşacağını kaydetti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow