hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Nemrut Dağı senin-benim" kavgası

    Nemrut Dağı senin-benim kavgası
    expand

    Adıyaman Belediyesi'nden Malatya Valiliği'ne gönderilen uyarı yazısında, Nemrut dağıyla ilgili fotoğrafların, Malatya Valiliği yayınlarında kullanılmaması istendi.

    AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, görsellerin kullanılmaya devam edilmesi halinde yasal yollara başvurulacağına vurgu yapılan yazıda, Nemrut'un Adıyaman'a ait olduğu belirtildi.

    Yayımlarında Nemrut Dağı'nın çıkarılması istenen Malatya Valisi Ulvi Saran AA muhabirine yaptığı açıklamada, iki il sınırının, tümülüsün ortasından geçtiğini ifade ederek, Malatya olarak Nemrut'un gözetildiğini ve ilgi gösterildiğini söyledi.

    Türkiye'nin ortak bir değeri ve zenginliği olan Nemrut üzerinden polemikler yapmanın anlamsız olduğuna vurgu yapan Saran, yayımlarında buranın görsellerini zaman zaman kullandıklarını anlattı.

    Saran, şöyle dedi:

    "Nemrut Dağı üzerindeki tümülüs il sınırını ikiye ayırıyor. Oradaki tarihi kalıntıların bir bölümü Malatya hudutları içinde yer alıyor. Nemrut'a bakıyor, koruyor, gözetiyoruz. Burası ülkemizin ortak bir değeri, ortak bir mirasıdır. Bazı etkinliklerle ilgili simgeleri kullanıyoruz. Son derece anlamsız polemiklere girilmemesi gerekiyor. Şu an için bir yanıt vermedik. Yaptığımız sosyal etkinlikler tüm Türkiye'nin mirasıdır. Oradaki tarihi eserlerin bulunduğu alanla doğrudan ilgimiz ve sorumluluğumuz var. Oradaki görüntüleri kullanmaktan daha normal bir şey olamaz."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow