hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Eski Fenerbahçeli futbolcu by-pass oldu

    Eski Fenerbahçeli futbolcu by-pass oldu
    expand

    Fenerbahçe’de defalarca Türkiye lig şampiyonluğu yaşayan; milli takımda başarıyla görev alan efsane futbolculardan Aydın Yelken kalp krizi geçirdi. Özel bir hastanede by-pass olan Yelken'in durumunun iyi olduğu bildirildi.

    Hisar Intercontinental Hastanesi Acil Servisi’nde yapılan ilk muayeneyle Aydın Yelken’in kalp krizi geçirdiğinin tespit edildiği ve duruma hemen müdahale edilerek ameliyat yapıldığı öğrenildi. 

    AydınYelken’in doktoru Doç Dr. Mustafa Güler yaptığı açıklamada: ‘Yapılan ön tetkikler sonucunda hastanın tipik bir kalp krizi geçirdiği görüldü. Kardiyoloji Bölümümüz tarafından acilen anjiyoya alındı. Biz de Kalp Damar Cerrahisi Ekibi olarak durumunu değerlendirdik. Sol ana damarında ve kalbin arkasındaki damarlarda da kritik seviyede tıkanmalar olduğunu tespit ettik. İlk planda hastanın hayati riskini ortadan kaldırmak için yüz 100 tıkalı sağdaki damara balon uygulaması yapıldı. Balonla damardaki pıhtı açıldı ve hastanın göğüs ağrısı şikayeti kayboldu. Hastayı bu şekilde rahatlattıktan sonra olası bir kalp krizi riski yüksek olduğu için kalp kasına zarar vermemesi amacıyla 'ameliyat yapabilir miyiz?' diye değerlendirme yaptık. Zamana karşı yarışarak kalp kasına zarar vermeden; hastaneye gelişinden bu yana tüm hazırlıklar da dahil olmak üzere 1 saat içerisinde hastayı ameliyata aldık. Dört damara by-pass yapıldı. Kısa süren bir yoğun bakım döneminden sonra şu an Kardiyoloji Servisimizde normal odamıza çıkardık. Hasta kendini iyi hissediyor. Kalp krizi dönemindeki değerler normale dönmeye başladı" diye konuştu.

    Fenerbahçeli futbolcu Aydın Yelken'in hayat öyküsü

    1939 yılında İstanbul’da doğdu. Çanakkalespor ve Karadeniz’de oynadıktan sonra 1963 yılında Fenerbahçe’ye transfer oldu. Fenerbahçe’deki ilk sezonunda (1963-1964) Türkiye Lig şampiyonluğunda yaşarken forvetle 33 maçta 17 gol atarak takımın en golcü futbolcusu olmuştur. 1964-1965 sezonunda da 27 maçta 9 gol atmıştır. Milli takımda da 9 kez oynayan Aydın Yelken, Fenerbahçe formasını son kez 1965-1966 sezonunda giydi.



    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow