hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Katar'a bir darbe de Twitter'dan

    Katara bir darbe de Twitterdan
    expand

    Sosyal paylaşım sitesi Twitter Katar merkezli Al Jazeera kanalının Arapça hesabını askıya aldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Al Jazeera'nin Arapça hesabının neden askıya alındığına yönelik Twitter'dan henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Suudi Prens Velid bin Telal, Twitter'a yaptığı 300 milyon dolar yatırım ile şirketin en büyük ikinci hissedarı konumuna gelmişti.

    Katara bir darbe de Twitterdan

    Suudi Arabistan Al Jazeera'nin lisansını da iptal ediyor

    Suudi Arabistan hükümetinin, Katar'daki Al Jazeera kanalının yayın lisansını iptal işlemleri başlatılmıştı. Suudi Arabistan hükümeti, Katar'daki Al Jazeera kanalının yayın lisansını iptal etme ve ülkedeki ofislerini kapatma sürecini başlattı. Ajel'in haberine göre Suudi yetkililer, Katar'daki medya kuruluşları için çalışan Suudi gazetecilerin de ülkelerine dönmelerini emretti. Suudi Arabistan'ın da aralarında olduğu altı Arap ülkesi ile Güney Asya ülkesi Maldivler Katar'la diplomatik ilişkilerini kestiğini açıklamıştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Suudi Arabistan, Bahreyn, Mısır, Libya, Yemen, Meldivler ve Birleşik Arap Emirlikleri, petrol zengini Körfez ülkesi Katar’la diplomatik ilişkilerini kestiğini duyurdu. Bunun üzerine uçak seferleri de askıya alınırken, bir hamle de meyda sektöründen geldi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow