hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Reha Erus Reha Erus

    Kocaman hata

    25.08.2017 Cuma | 15:32Son Güncelleme:

    Fenerbahçe’nin kendi gücünden kat ve kat zayıf vasat Makedon rakibi Vardar’a her iki maçta da yenilip Avrupa Ligi'nde bir faciaya imza atması kadar, teknik direktörü Aykut Kocaman’ın maç sonrası basın toplantısını soru almadan terk etmesi soyadı gibi Kocaman bir hata olmuştur.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

       UEFA’nın maç kriterlerinde ki kesin ve oturmuş kurallarından biri maç sonrası takımların teknik direktörlerin medyanın önüne çıkıp soruları yanıtlamasıdır.

       Bu Avrupa’da lig kulüp takımları içinde geçerlidir. İstersen 6-0 yenil yinede o gaddar sorulara yanıt vermek zorundadır mesleği gereği takımı sahaya süren sorumlu futbol adamı..

        Aykut Kocaman Fenersbahçe elendikten sonra basın toplantısında üç beş kelime ettikten sonra soru almadan basın toplantısını terk etti. Medya elbette teknik direktöre yenilginin, elenmenin nedenlerini soracak. Çünkü kamu oyu kadar sarı lacivertli tararftarlarda bu yenilginin nedenlerini bilmek ister. Yanlış transferler, yanlış kadro dizilişi, futbolcuların form durumları, aralarında ki uyumsuzluk, kaleci sorunu, kaçan goller, maça konsantre olamama nedeni, psikolojik etkenler.  Bütün bu soruların tek muhatabı Aykut Kocaman’dır. Kaçmak yerine sorulamayan sorulara yanıt verseydi belki bizde bu trajedinin nedenlerini anlar ona göre kafamızda bir muhakeme yapardık. Tekrar ediyorum Fenerbahçe gibi Türkiye’ye mal olmuş köklü bir kulübün antrenörünün iki maçta da yenilerek elenmesinin ardından soru almadan basın toplantısını terketme lüksü yoktur. .Çok yanlış yapmış ve faturayı kabul etmemiştir. Bunun adı Kocaman bir hatadır.