hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Son dakika: Merkel'den Türkiye'yle yaşanan krizle ilgili açıklama

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Almanya Başbakanı Angela Merkel, Ankara-Berlin hattında yaşanan krizle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Almanya Şansölyesi Angela Merkel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel'in karşılıklı açıklamalarından sonra iyice gerilen Türkiye-Almanya ilişkilerine değindi.

    Turist akını Yunanistan'ı zora soktu! Su yetişmiyor

      Alman hükümetinin Berlin'deki geleneksel yazlık basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Merkel, Türkiye ile ilgili 20 Temmuz'da ilan edilen politika değişikliği ile ilgili açıklamalar yaptı.

    DW'nin aktardığına göre, Türkiye ile ilişkilerde "çok karmaşık” bir dönem yaşandığını belirten Merkel, Türkiye'de Alman vatandaşlarının "gerekçesiz” bir şekilde tutuklu bulunduğuna dikkat çekerek serbest bırakılmalarını talep etti.

     "Alman vatandaşlarının Türkiye'de tutuklanması nedeniyle ilişkilerin yeniden yapılandırılmasının maalesef gerekli hale geldiğini" belirten Merkel, "Bunun maalesef Türkiye ile ekonomik ilişkilere de etkisi var. Bundan dolayı üzgünüm ama bu gerekliydi” dedi. Merkel, ilişkilerin iyileşmesinin hukuk devleti ilkelerine riayet edilmesiyle mümkün olabileceğini ve şu an Türkiye'de bu yönde bir gelişme görmediklerini de sözlerine ekledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     Merkel, Türkiye'yle daha iyi ilişkilere sahip olmak isteyeceklerini fakat ‘gerçeğe' bakmaları gerektiğini dile getirdi. Merkel, Türkiye'de tutuklu olan Alman vatandaşlarının da derhal serbest bırakılması gerektiğini ifade etti. 

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow