hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Barzani'den PKK'ya sert tepki

    Barzaniden PKKya sert tepki
    expand

    PKK'nın Kuzey Irak'ta kaçırdığı 3 kişiden birini öldürmesine, Mesud Barzani'nin başkanı olduğu bölgesel Kürt yönetimi tepki gösterdi.

    Kürt yönetiminin İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada; Herhangi bir kişi ya da grubun mahkemelerin görevini üstlenip, vatandaşlarını tutuklamasına ve öldürme emirlerini uygulamasına izin vermeyecekleri belirtilerek, Kürdistan bölgesinin yasal ve hukuki bir sistem tarafından idare edilen güvenli bir bölge olduğu kaydedildi.

    Kuzey Irak'ta Bölgesel Kürt Yönetimi İçişleri Bakanlığı, PKK'nın Duhok'un Zaho İlçesi'nde Musa Yunus Ebdila, Mihemed Şehwan, Sami Mihemed Tahir'in 29 Ocak'tan beri kayıp olduğu ve kendilerinden bir daha haber alınamadığını açıkladı.

    Açıklamada, 3 kişinin PKK'lılar tarafından kaçırıldığının belirlendiği, kaçırılanlardan Musa Yunus Abdullah'ın kaçırıldıktan iki gün sonra öldürüldüğü ve cesedinin bulunduğu, diğer 2 kişinin de serbest bırakıldığı bilgisine yer verildi.

    PKK'nın sivillere yönelik bu eylemlerinin kınandığı ifade edilen açıklamada, faillerin bulunması için bir komite oluşturulduğu belirtilerek şöyle denildi: "Biz İçişleri Bakanlığı ve Irak Kürt Bölgesi Hükümeti olarak, PKK'ya mensup silahlı kişilerin sınır bölgelerindeki sivillere yönelik bu eylemlerini kınıyor, bunları insan hakları ilkelerine uymayan yasadışı hareketler olarak görüyoruz. Olayın incilenmesi ve faillerine karşı hukuki süreçlerin yürütülmesi için özel bir komite oluşturuldu. Herhangi bir kişi ya da grubun mahkemelerin görevini üstlenip, vatandaşlarımızı tutuklamasına ve öldürme emirlerini uygulamasına izin vermeyeceğiz. Kürdistan bölgesi yasal ve hukuki bir sistem tarafından idare edilen güvenli bir bölgedir, ilk ve son karar mahkemelere ve hukuk devletine aittir"
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow