hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD askeri Afgan sivilleri taradı

    ABD askeri Afgan sivilleri taradı
    expand

    Afganistan'da bir Amerikan askeri, bir köyde katliam yaptı. 3 eve giren asker, rastgele ateş açtı. Olayda 15 kişi yaşamını yitirdi.

    Kandahar eyaletinde meydana gelen olayda, görev yaptığı üsten çıkan Amerikan askeri, sivillerin üzerine ateş açtı.

    Askerin 3 eve girdiği ve rastgele ateş açtığı öğrenildi. 15 kişinin hayatını kaybettiği saldırıda, ölenler arasında kadın ve çocukların da olduğu belirtildi.

    Asker daha sonra ABD askeri makamlarına teslim oldu.

    Amerikan ordusundan yapılan açıklamada, üzücü olayın ardından askerin gözaltına alındığı belirtildi. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü kaydedildi.

    Sinir krizi geçirdi


    Askerin saldırı sırasıda sinir krizi geçirdiği tahmin ediliyor. Bir süre önce de bir Amerikan üssünde Kur'an-ı Kerim'in yakıldığının ortaya çıkmasıyla, düzenlenen protesto gösterilerinde yaklaşık 30 Afgan yaşamını yitirmişti.

    Obama, Karzai'yi aradı

    ABD Başkanı Barack Obama, Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai'yi telefonla arayarak, bir Amerikan askerinin 16 sivil Afgan'ı öldürmesinden dolayı büyük üzüntü ve acı duyduğunu iletti.

    Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, Başkan Obama'nın Afganistan halkına başsağlığı dilediği ve yönetiminin bu katliamda sorumluluğu olan herkesin en kısa sürede hesap vermesi konusunda gerekeni yapacağını belirttiği kaydedildi.

    Başkan Obama daha önce yayınladığı açıklamada da bu olayı "trajik ve çok üzücü" diye nitelendirdi. ABD Savunma Bakanı Leon Panetta da Devlet Başkanı Karzai'yi arayarak, olayla ilgili soruşturma yürütüldüğünü bildirdi.

    Afganistan Devlet Başkanı Karzai de yaptığı açıklamada, "bağışlanamaz bu katliamı" kınadığını kaydetti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow