hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mısır'da seçim rekabeti

    Mısırda seçim rekabeti
    expand

    Mısır'da Mübarek sonrası ilk kez yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde rekabet yoğun. Müslüman Kardeşler'in aday gösterdiği milyoner işadamı, başvurusunu gövde gösterisiyle yaptı. Selefi Ebu İsmail'in adaylığı ise annesinin Amerikan vatandaşı olduğu iddiaları nedeniyle tehlikede.

    Mısır'da cumhurbaşkanlığı seçimleri için sıkı bir rekabet yaşanıyor. Müslüman Kardeşler'in adayı Hayrat El Şatır, adaylık başvurusunu Kahire'de yaptı ve bu sırada yoğun bir ilgiyle karşılandı. Müslüman Kardeşler'in finansörü olduğu suçlamasıyla yıllarca hapis yatan 63 yaşındaki milyoner işadamının yanında yüzlerce destekçisi vardı.

    El Şatır, aday olmadan önce anketlerde liberal aday, Arap Birliği'nin eski Genel Sekreteri Amr Musa yüzde 30 ile ilk sırada, Selefilerin adayı Ebu İsmail de onun peşindeydi. Ancak Ebu İsmail'in adaylığı düşebilir. Selefi adayın annesinin Amerikan vatandaşı olduğu iddia ediliyor. Mısır kanunları çocukları veya anne babaları çifte vatandaş olanların cumhurbaşkanı adayı olmasını engelliyor. Ebu İsmail'in annesinin Amerikan vatandaşı olduğunu öne sürenler, Kaliforniya'da bir yerel seçimdeki seçmen listesini gösteriyor. Selefi aday, kızkardeşinin Amerika'da yaşadığını, annesinin de onun yanında olmak için Amerika'da yeşil kart sahibi olarak oturma izni aldığını kabul etti ama vatandaşlık iddiasını yalanladı.

    Mısır 23 Mayıs'taki seçime hazırlanırken bir Müslüman Kardeşler heyeti de Amerika'da temaslarda. Amerikan siyaseti, Heyet, Washington'da Ulusal Güvenlik Ajansı'nda alt düzey yetkililerle görüştü.


    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow