hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Haşimi'ye yakalama kararı

    Haşimiye yakalama kararı
    expand

    Uluslararası Polis Teşkilatı (Interpol), Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık Haşimi'nin yakalanması için kırmızı bülten yayımladı.

    Interpol'ün internet sitesinde, Iraklı yetkililerin talebi üzerine Haşimi'nin ülkedeki terör saldırılarını finanse etmek ve bunlara yardım etmek şüphesiyle yakalanması için kırmızı bülten yayımladığını duyurdu.

    Interpol'ün kırmızı bülten yayımlaması, teşkilata üye 190 ülkede Haşimi'nin görüldüğü yerde tutuklanması anlamına geliyor.

    Kırmızı bültenle Haşimi'nin uluslararası seyahatleri önemli ölçüde kısıtlanacak.

    Tarık Haşimi'nin basın danışmanı Fehd Halef, kararın kendileri için şaşırtıcı olduğunu bildirdi.

    Erdoğan: "Destek vermeye devam edeceğiz"

    Bu arada konuyla ilgili olarak konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Irak Interpolü'ne yönelik kendisinin itirazi kaydını biliyorum. Avukatları aracılığıyla gerekli girişimleri yaptığını biliyorum. Bu son gelişmelerle ilgili de girişimlerini sürdüreceğini biliyorum. Sayın Haşimi'nin gerek ülkemizde sağlık sorunlarıyla ilgili ziyareti, gerekse bu son gelişmelerle ilgili Türkiye'de bulunması söz konusuydu. Sağlık problemleriyle sürecini tamamladıktan sonra inanıyorum ki tekrar ülkesine dönecektir ve bu konuda da kendisi zaten hukuki noktadaki sorunlarıyla ilgili girişimlerini sürdürmektedir. Biz de bu konuda desteği verdik, veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow