hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    NYT: CIA ajanları Türkiye’de

    NYT: CIA ajanları Türkiye’de
    expand

    New York Times gazetesinin iddiasına göre diplomatik çözüm umudu tükenen ABD yönetiminde Esad'ın zorla indirilmesi fikri öne çıktı. Türkiye'nin güneyine gizlice yerleşen bir grup CIA ajanı hangi muhaliflerin silahlandırılacağına karar veriyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    New York Times’ın haberine göre ABD Yönetimi’nin Suriye’de diplomatik çözüm umudu tükendi. Muhaliflere yardımın artırılıp müttefik ülkelerin daha iyi örgütlenerek Esad’ın zorla indirilmesi fikri öne çıktı. Habere göre birkaç haftadır Türkiye’nin güneyinde gizlice faaliyet gösteren küçük bir grup CIA ajanı, hangi muhaliflerin silahlandırılacağına karar veriyor. Ankara ve İsrail ile Esad sonrası dönem için görüşmeler yapılıyor.

    Beşar Esad ramazanda devrilecek mi?

    Suriye’de birkaç hafta öncesine kadar kolay kolay devrilemeyeceği düşünülen Devlet Başkanı Beşar Eşad’ın geleceği, iç savaşın şiddetlenmesiyle iyiden iyiye sorgulanmaya başladı.

    Halep bölgesindeki muhaliflerin en büyük silahlı birliklerinden Tevhid Sancağı Birliği Komutanı Abdulaziz Selame, AA’ya Halep kırsalındaki karargahında verdiği röportajda, “Ramazanda Esad yönetimini devirmeyi ve iki bayramı birden kutlamayı hedefliyoruz” dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow