hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Telekulak, "basının denetimini" gündeme getirdi

    Telekulak, basının denetimini gündeme getirdi
    expand

    Medya devi Rupert Murdoch'un sahibi olduğu News Corporation'un binlerce kişinin telefonlarını yasa dışı dinlemesi skandalının ardından, İngiltere'de basının denetimi gündeme geldi. Muhafazakar milletvekilleri, denetim için siyasetçiler ve gazetecilerden bağımsız bir sisteme ihtiyaç olduğunu savunuyor.

    Koalisyon hükümetinin büyük ortağı, Başbakan David Cameron'ın lideri olduğu Muhafazakar Parti'den 40'dan fazla milletvekili, telekulak skandalının ardından başlatılan ve basın ile siyasetçiler arasındaki ilişkinin masaya yatırıldığı "Leveson soruşturmasının", basınla ilgili mevcut öz denetim sisteminin işe yaramadığını ortaya koyduğunu savundu.

    Yeni düzenleme mekanizmasının basınla ve siyasetçilerle mesafeli olması gerektiğini kaydeden milletvekilleri, konunun parlamentonun gündemine getirilmesini talep ediyor.

    Aralarında siyasetçiler ve gazetecilerin de bulunduğu yaklaşık 650 kişinin dinlendiği Leveson soruşturmasına ilişkin raporun birkaç hafta içinde yayımlanması bekleniyor. Leveson soruşturması, Avustralyalı medya patronu Rupert Murdoch'ın İngiltere'de sahibi olduğu bazı gazetelerin yasadışı telefon dinlediğinin ortaya çıkmasının ardından başlatılmıştı.

    İngiltere'de basın 50 yıldır öz denetim sistemiyle işliyor. Ülkedeki Basın Şikayetleri Komisyonu (PCC), gazeteler ve dergilerin içeriğine ilişkin editoryal şikayetleri değerlendiriyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow