hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Türkiye'nin en zengini Özyeğin: "Hayatımın hatasıydı"

    Türkiyenin en zengini Özyeğin: Hayatımın hatasıydı
    expand

    Forbes Dergisi tarafından Türkiye'nin en zengini seçilen FİBA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin, GİMA'nın hayatındaki en büyük hatalardan birini oluşturduğunu söyledi.

    Özyeğin, Rusya'nın başkenti Moskova'da Rus-Türk İşadamları Derneği tarafından Ritz Carlton Oteli'nde düzenlenen "Rus-Türk İşadamları Zirve Sohbet Toplantıları"na katılarak, Rusya'daki hikayesinin yanı sıra Türk ve dünya ekonomisinin geleceğine yönelik görüşlerini dile getirdi.

    Özyeğin bir soru üzerine, GİMA'nın hayatındaki en büyük hatalardan birini oluşturduğunu vurgulayarak, GİMA'yı özelleştirmeden alan birinden satın aldığında çok yatırım yaptığını ve satın aldığı 1996 yılından sattığı 2005 yılına kadar her yıl zarar ettiğini söyledi.

    Ancak GİMA sayesinde Finans Bank'ın kredi kartlarını çok sayıda artırdığını ve bunun da bankanın değerini artırdığını ifade eden Özyeğin, GİMA'dan tam olarak çok yakın bir zamanda kurtulduğunu ve bunun için de hemen bir kurban kestirdiğini söyledi.

    "Kriz ihtimalinin geride kaldığını düşünüyorum"


    Özyeğin bir soru üzerine, ABD'de finansal krizden yavaş yavaş çıkıldığı ve ABD ekonomisinin hafif büyüme gösterdiğine işaret ederek, "ABD ekonomisi ufak tefek canlanma gösteriyor. Avrupa ülkeleri de (Nicholas) Sarkozy ve (Angela) Merkel'in uzun görüşmelerinin sonunda finans kuruluşlarını kurtarma kararı aldı. Bankalara 500 milyar euro 3 yıl için yüzde 1 faizle borç verildi. Yarın 500 milyar euro'luk bir ihale daha var. Kriz ihtimali bana göre geride kaldı" diye konuştu.

    "Türkiye'nin bu yıl ekonomik olarak yüzde 4 büyüyeceğini düşünüyorum"


    Hüsnü Özyeğin, Türk ekonomisiyle ilgili bir soruyu da, "Türkiye'de çok iyi bir ekonomi yönetimi var. Kaptan köşkünde oturan yöneticiler sürekli her şeyi yakından izliyor ve amaca yönelik anında müdahalede bulunuyorlar. Aralık ayında kurdaki spekülatif artışları doğru müdahaleyle hem ihracatçıları memnun edecek şekilde hem de iyi bir düzeyde tuttular. Çok çabuk kararlar alınabiliyor. Bu güzel bir şey. Dünyadaki kredilerin yüzde 50'sini Avrupa'daki bankalar veriyor. Bu yüzden bir takım özelleştirmeler yapılamadı. Türkiye'nin bu yıl ekonomik olarak yüzde 4 oranında büyüyeceğini tahmin ediyorum" şeklinde cevaplandırdı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow