hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Halis Ağa'ya müjde!..

    Halis Ağaya müjde..
    expand

    Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) ile Toprak Grubu şirketleri arasında, grubun fona olan borçlarının ödenmesine yönelik olarak protokol imzalandığı bildirildi.

    TMSF'den yapılan açıklamaya göre, TMSF ile 30 Kasım 2001 tarihinde fona devredilen Toprakbank AŞ hakim ortağı Toprak Grubu şirketleri ile Halis Toprak, Ahmet Toprak ve Mehmet Toprak arasında, grubun fona olan borçlarının ödenmesine yönelik olarak protokol imzalandı.

    Toprak Grubu'nun, fona olan borçları bir kısım taşınmazların ayni tahsilat yoluyla fon tarafından devralınması suretiyle tasfiye edildi.

    Açıklamada, TMSF'nin kendisine kanunlarla verilen görev ve yetkiler çerçevesinde, kamu alacaklarının en yüksek değerle tahsili ve fona devredilen bankaların kamuya maliyetinin asgari seviyelere indirilmesi prensibiyle çalışmalarına devam ettiği belirtildi.

    Toprak Grubu'ndan açıklama

    Toprak Grubu, TMSF'ye olan borcun tamamını ödediklerini, Grubun 22 şirketinin ve 21 sanayi tesisinin yönetimini 29 Haziran'da, 1056 gün sonra TMSF'den devralacaklarını bildirdi.

    Toprak Grubu'ndan yapılan açıklamada, Toprak Grubu şirketleriyle Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) arasında 18 Aralık 2004 tarihinde ana protokol imzalandığı, daha sonrada 6 Şubat 2008 tarihinde birinci ek protokol ve son olarak da 15 Haziran 2012 tarihinde yürürlüğe giren ikinci ek protokol imzalandığı hatırlatıldı.

    Açıklamada, "Bu protokoller sonucunda Toprak Grubu TMSF'ye olan borcunu tamamıyla ödemiş ve TMSF ile nihayetinde helalleşmiştir. Toprak Grubu'nun 22 şirketinin ve 21 sanayi tesisinin yönetimi 29 Haziran 2012 tarihinde, 1056 gün sonra tekrar Halis Toprak'ın Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda Toprak Ailesi'ne geçecektir" ifadelerine yer verildi.

    TMSF yönetimi altında Toprak Grubu'na ait 22 sanayi tesisinden sadece bir tanesi olan Toprak İzolasyon Fabrikası'nın bir Alman firmasına satıldığı bilgisi verilen açıklamada, geriye kalan ve Türkiye'nin 6 bölgesinde bulunan 21 sanayi tesisinin ise halen Toprak Grubu'na ait olduğu ve bu sanayi tesislerinin büyük bir kısmının da halen üretim faaliyetine devam ettiği vurgulandı.

    Açıklamada, şunlar kaydedildi: "Toprak Grubu'nun hedefi ülkemizin milli serveti olan bu tesisleri en kısa süre içinde tekrar faaliyete geçirip, ilaveten 7 bin 500 kişiye yeniden iş
    imkanı sağlamaktır. Böylece 1977 yılından beri 35 senedir milyarlarca dolar katma değer yaratarak hizmet ettiğimiz Türk ekonomisine, yeniden üretim ve istihdam yaratarak, ihracat yaparak ve vergi vererek katkı sağlamaya devam etmek hedefini taşımaktayız."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow