hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Şafak öğretmene şok ceza!

    Şafak öğretmene şok ceza
    expand

    Türkiye’de ataması yapılmayan öğretmenlerin sesi olan ve geçtiğimiz yıl uzun süredir mücadele ettiği kemik kanseri nedeniyle hayatını kaybeden Şafak Bay, altı yıl önce katıldığı bir basın açıklaması nedeniyle iki yıl altı ay hapis cezasına çarptırıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye’de binlerce ataması yapılmayan öğretmenin simgesi haline gelen ve yedi yıl boyunca kemik kanseri hastalığıyla mücadele eden Şafak Bay, ölümünün ardından katıldığı bir basın açıklaması nedeniyle iki yıl altı ay hapis cezasına çarptırıldı.

    9 Haziran 2004 yılında Elazığ’da düzenlenen bir basın açılmasına katılan Şafak Bay ve 10 kişi hakkında trafiği kapatmak, slogan atmak ve gösteri yapmak suçlamasıyla dava açıldı. Elazığ 2. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından görülen davada karar çıktı. Gösteriye katılanlar hakkında mahkeme 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Bunlardan biri de geçtiğimiz haziran ayında yaşamını yitiren Şafak Öğretmen'di.

    Tek isteği öğrencilerine ders verebilmekti

    Fırat Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe öğretmenliği mezunu olan Şafak Bay, henüz üniversite 3. sınıf öğrencisiyken kemik kanseri hastalığına yakalandı.

    Çeşitli ilaçlarla tedavi gördü ama 2007 yılında hastalığı yeniden nüksetti. 2008 yılında akciğerlerine sıçrayan hastalık için ameliyat oldu. Ama 2009 yılında yeniden hastalığı nüksetti. Tedavisi için yurtdışına gitmek istedi ama deneysel tedavilerin masraflarını Sağlık Bakanlığı karşılamadığı için gidemedi. Bunun üzerine Abdi İpekci Parkı’nda açlık grevine başladı. Bir yandan hastalığı ile mücadele ederken bir yandan da kendisi gibi ataması yapılmayan binlerce öğretmenin simgesi oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gül, tedaviye yolladı

    Atama için mücadele etmekten vazgeçmedi. Bay’ın çığlığını Cumhurbaşkanı Abdullah Gül duydu ve Sağlık Bakanlığı’na talimat verdi. Gül’ün açıklamasının ardından Bay, önce Ankara Üniversitesi İbn-i Sina Hastanesi’ne kaldırıldı. Buradaki ilk müdahelenin ardından Bay, 2010 yılında Gül’ün özel izniyle tedavi olmak için Amerika’ya gitti. Bir ay boyunca burada kalan Bay, döndüğünde GATA’da tedavi altına alındı. Geçtiğimiz haziran ayında ise yaşamını 27 yaşında yitirdi.

    Büyük mücadele vermişti

    Kemik kanseriyle boğuşurken atanamayan öğretmenlerin de hakkını arama mücadelesi veren Şafak öğretmene verilen ceza meslektaşlarının tepkisine neden oldu.

    Gazetevatan

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow